medvidek98: Já říkám, že chci na showdownu vidět nuts v allinu s jinýma monster handama, žádný dva páry ani trips. Flushdraw trefím v 11% případů, občas tam budu mít navíc různý gushoty a páry. Takže mám zadarmo "draw na draw", které mi příjde častěji než setminerovi set. I tripsy, 2 páry nebo pár mi to může vyhrát, ale jen v malých potech. Jako když myslíš, že se z toho c-betu soupeři zblázní a budou v pozici odhazovat lepší handy, pak je otázka, proč tak nehrát radši se 72o - viz Sklansky. Mělo by to jednu obrovskou výhodu proti AKs, pokud na flopu stojíš proti monsteru, neprohraješ tolik co s AKs. Druhá věc je, že se 72o neplýtváš žádným showdown potenciálem v multiway potech. AKs tvoří nut flush i nut straight, 72o netvoří nic.
Pokud reprezentuješ preflop monster a tvrdítš, že AA, KK, QQ a JJ u stolu nesedí a že na 8-high flopu soupeř zahodí TT, pak se zeptám, proč mi nestačí v ruce držet 72o a proč bych měl jít s trefeným AKs allin, když už jsme soupeřovu range definovali jako jedním párem neporazitelnou?
Checkem mám zadarmo možnost někoho příšerně oškubat, stejně jako se to povedlo autorovi, ta šance je sice hodně malá, ale efektivní stacky obrovský, cca 350BB tam celkem sedí...
Já to beru že to AKs chcete raisovat, jen píšu, proč bych to já nenavyšoval, a když už, tak allin. Spíš jsem před tím reagoval na zbytečnou kritiku autora za ten check, kterej je nejen podle mě naprosto přijatelné řešení.