Stránka 1 z 2

Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:pon 19. říj 2020 12:15:47
od RaulG777
Zdravím,

má někdo z vás zkušenost s tímto monitorem? https://monitory.heureka.cz/philips-322 ... e/#section. Chci pořídit něco většího na multitabling, momentálně hraju na Samsungu s úhlopříčkou 24".

Díky za reakce.

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:pon 19. říj 2020 13:10:33
od alkaatch
Nemám přímo s tímhle, ale přechod na 32" je určitě dobrý nápad, mám s tím super zkušenosti.

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:pon 19. říj 2020 13:56:00
od RaulG777
Zvažoval jsem nejdříve přechod na 27", ale říkám si, proč raději nezainvestovat o nějakou tu tisícikorunu více a nekoupit zrovna 32" :)

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:pon 19. říj 2020 18:02:59
od MIK
RaulG777 píše:
pon 19. říj 2020 13:56:00
Zvažoval jsem nejdříve přechod na 27", ale říkám si, proč raději nezainvestovat o nějakou tu tisícikorunu více a nekoupit zrovna 32" :)
Ale pozor! Na tu úhlopříčku tam máš nízké rozlišení! Na 32" to chce aspoň QHD (2560 x 1440). Tady máš jenom Full HD, což máš i na 24" také. Takže toho na monitor nevejdeš víc, jen bude větší obraz. Volil bych jiný monitor.

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:pon 19. říj 2020 18:58:18
od alkaatch
Ale pozor! Na tu úhlopříčku tam máš nízké rozlišení! Na 32" to chce aspoň QHD (2560 x 1440). Tady máš jenom Full HD, což máš i na 24" také. Takže toho na monitor nevejdeš víc, jen bude větší obraz. Volil bych jiný monitor.
Správná poznámka! Podívej se kdyžtak na tenhle můj post a celé to vlákno:
viewtopic.php?f=256&t=18392#p218480

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:úte 20. říj 2020 12:16:40
od M0RGAN
RaulG777 píše:
pon 19. říj 2020 12:15:47
Zdravím,

má někdo z vás zkušenost s tímto monitorem? https://monitory.heureka.cz/philips-322 ... e/#section. Chci pořídit něco většího na multitabling, momentálně hraju na Samsungu s úhlopříčkou 24".

Díky za reakce.
32'' displej s FHD rozlišením je televize na filmy a rozhodně NE monitor na poker. Stejně velký s 2560x1440 se dá koupit za stejnou cenu (https://www.alza.cz/levne-monitory-28-2 ... 2.8&sc=400), ale stejně bych šel spíš do nějakého UHD (lidově 4K), ty začínají na devíti tisících. https://www.alza.cz/levne-monitory-28-2 ... 762--812.8 .
No a pak jsou další požadované vlastnosti, jako kvalita obrazu, jeho rychlost (na hry), montáž na VESA držák a další vlastnosti.
Osobně bych si ty nejlevnější nekupoval vůbec a šel cestou cenového středu v dané kategorii vlastností.

e: Za mě ideální na hraní pokeru jako středový monitor je 49'' prohnutý s rozlišením 5120x1440, ale to je cenově někde jinde :-) A po stranách pak třeba dva 27'' s 2560x1440. Investice takových 40 tisíc, ale parádní grindící stanice na 5+ let.

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:úte 20. říj 2020 12:39:58
od RaulG777
M0RGAN píše:
úte 20. říj 2020 12:16:40
RaulG777 píše:
pon 19. říj 2020 12:15:47
Zdravím,

má někdo z vás zkušenost s tímto monitorem? https://monitory.heureka.cz/philips-322 ... e/#section. Chci pořídit něco většího na multitabling, momentálně hraju na Samsungu s úhlopříčkou 24".

Díky za reakce.
32'' displej s FHD rozlišením je televize na filmy a rozhodně NE monitor na poker. Stejně velký s 2560x1440 se dá koupit za stejnou cenu (https://www.alza.cz/levne-monitory-28-2 ... 2.8&sc=400), ale stejně bych šel spíš do nějakého UHD (lidově 4K), ty začínají na devíti tisících. https://www.alza.cz/levne-monitory-28-2 ... 762--812.8 .
No a pak jsou další požadované vlastnosti, jako kvalita obrazu, jeho rychlost (na hry), montáž na VESA držák a další vlastnosti.
Osobně bych si ty nejlevnější nekupoval vůbec a šel cestou cenového středu v dané kategorii vlastností.

e: Za mě ideální na hraní pokeru jako středový monitor je 49'' prohnutý s rozlišením 5120x1440, ale to je cenově někde jinde :-) A po stranách pak třeba dva 27'' s 2560x1440. Investice takových 40 tisíc, ale parádní grindící stanice na 5+ let.
Díky za tip, ale taková investice je pro mě nepřijatelná :). Pokud bych to hrál na fulltime, tak bych o tom uvažoval.

Máte někdo zkušenost se značkou AOC? Konkrétně jsem našel tenhle monitor https://monitory.heureka.cz/aoc-q3279vwfd/specifikace/# . Dle recenzí vypadá dobře....

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:úte 20. říj 2020 13:04:55
od A_Rimmer
Ked uz ste to nacali, co tie prehnute monitory? Ma to zmysel kupit ten prehnuty, je to lepsie ako obycajny, stoji to za to?

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:úte 20. říj 2020 13:39:52
od M0RGAN
A_Rimmer píše:
úte 20. říj 2020 13:04:55
Ked uz ste to nacali, co tie prehnute monitory? Ma to zmysel kupit ten prehnuty, je to lepsie ako obycajny, stoji to za to?
No já mám ten prohnutý 49'' a tam už je to určitě nutnost. Vlastně teď smutně koukám na nové Samsungy G9, které jsou dvojnásobně prohnuté než můj CRG90 :-D Ale s menšími prohnutými žádné zkušenosti nemám, 32'' UHD normálně rovný a ten je v pohodě. Pak mám ještě 6 let starý 40'' UHD viewtopic.php?t=13987 , ale ten už slouží jako televize.

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:úte 20. říj 2020 15:08:12
od MIK
RaulG777 píše:
pon 19. říj 2020 12:15:47
Díky za tip, ale taková investice je pro mě nepřijatelná :). Pokud bych to hrál na fulltime, tak bych o tom uvažoval.

Máte někdo zkušenost se značkou AOC? Konkrétně jsem našel tenhle monitor https://monitory.heureka.cz/aoc-q3279vwfd/specifikace/# . Dle recenzí vypadá dobře....
Mám přesně tenhle 32" monitor. Za tu cenu neni vůbec špatnej. Ale musíš počítat s několika nedostatky.
1. Není to monitor na práci s grafikou, barvy moc neodpovídají. Filmy jsou v pohodě.
2. Není možné jej výškově nastavit. Dokoupil jsem podstavec na monitor (Stell SOS 5000).
3. Nemá VESA uchycení, takže jej nepřiděláš na nějaký univerzální držák na monitory.
4. Opravdu dlouho se probírá ze sleep režimu - jako druhý monitor používám starý 24" Samsung a ten se probere okamžitě, zatímco AOC to trvá pár sekund. Nic hrozného, ale je to zvláštní.

Jinak na hraní pokeru je super. S přehledem tam porovnám 12 stolů. Rozhodně bych nekupoval monitor s menší úhlopříčkou a stejným rozlišením, už by to pro mě bylo hůře čitelné. :wink:

Kvalita obrazu za mě dobrá - ostrost, vadný pixel jsem nezaznamenal žádný. Displej je matný, což je pro mě další plus. :thumbsup:

Mám ho asi rok a i přes zmíněné nedostatky bych ho koupil znova.

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:úte 20. říj 2020 18:12:53
od Fobia Kid
Ten AOC kludne ber, mam ho aj ja a v danej cenovej kategorii viacej nevymyslis. Osobne neviem ci by som isiel do vacsich monitorov na 12-tabling, pri 32 uhlopriecke ich mas vsetky v zornom poli bez toho aby si ich nahanal ocami a velkost stolov je dostacujuca pokial to nechces hrat z gaucu.

Takto vyzera v akcii
SpoilerZobrazit
B2AD98D3-2941-4431-9D4D-78E77F21FF03.jpeg

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:úte 20. říj 2020 20:09:11
od alkaatch
Před dvěma lety jsem koupil tohle: https://www.alza.cz/32-iiyama-prolite-x ... 252339.htm a jsem s tím spokojený. Ale nemám sorvnání a nevím co se mezitím objevilo na trhu, tak jen pro inspiraci...

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:stř 21. říj 2020 8:03:08
od RaulG777
Fobia Kid píše:
úte 20. říj 2020 18:12:53
Ten AOC kludne ber, mam ho aj ja a v danej cenovej kategorii viacej nevymyslis. Osobne neviem ci by som isiel do vacsich monitorov na 12-tabling, pri 32 uhlopriecke ich mas vsetky v zornom poli bez toho aby si ich nahanal ocami a velkost stolov je dostacujuca pokial to nechces hrat z gaucu.

Takto vyzera v akcii
SpoilerZobrazit
B2AD98D3-2941-4431-9D4D-78E77F21FF03.jpeg
Musel jsi si pořídit také ten podstavec? Už jsem na něj četl více recenzí, že je potřeba jej nějak podložit, aby byl v úrovni očí...

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:stř 21. říj 2020 8:08:21
od alkaatch
To podložíš knížkama, nebo si koupíš něco takového: https://www.medora.cz/stojany-a-podlozk ... 1-x-28-cm/
Prodávají se různé velikosti a barvy.

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:stř 21. říj 2020 12:06:38
od M0RGAN
Já teda na všechny monitory používám držáky. Osvědčil se mi Ergotron, kdy jsem si před asi osmi lety koupil první LX Desk Mount Arm a slouží dodnes, tak mám ještě druhý a k tomu Ergotron HD pro ten velký monitor. Koupil jsem i nějaký držák od Alzáka (AlzaErgo Arm S50B Heavy Duty), ale ten Ergotron mi přijde lepší.
Hlavně tohle je jednorázová koupě, takové věci vydrží desítky let při rozumném zacházení a dodržování zatížení. A za ten komfort to podle mě stojí.
Monitory zastarávají relativně rychle a jdou s cenou dolů, držáky jsou držáky :-)

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:pát 23. říj 2020 18:39:20
od RaulG777
Tak jsem ten AOC pořídil, nicméně narazil jsem na zásadní problém. V nastavení rozlišení nemám možnost toho nejvyššího rozlišení (viz. níže), tedy 2560x1440 px. Poradí někdo prosím?

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:pát 23. říj 2020 19:24:16
od M0RGAN
Přes jakou grafiku a jaký kabel ho máš připojený? Jestli nemá maximální rozlišení staré FullHD nebo podobné.
e: třeba hdmi u mě v notebooku má výstup jen FHD, přitom přes displayport mi tam jede 4K.

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:sob 24. říj 2020 19:49:35
od MIK
Je to, jak píše M0RGAN. Musíš zjistit, jestli grafická karta podporuje takové rozlišení a jestli právě není na vině HDMI kabel. Já mám tento monitor připojený přes DisplayPort a tam mi to napoprvé najelo ve správném rozlišení, ale se zoomem 125%.

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:ned 25. říj 2020 9:29:56
od RaulG777
MIK píše:
sob 24. říj 2020 19:49:35
Je to, jak píše M0RGAN. Musíš zjistit, jestli grafická karta podporuje takové rozlišení a jestli právě není na vině HDMI kabel. Já mám tento monitor připojený přes DisplayPort a tam mi to napoprvé najelo ve správném rozlišení, ale se zoomem 125%.
Měl bych mít grafiku: NVIDIA® GeForce with CUDA® GT 520M DDR3 1GB VRAM (dle specifikace mého notebooku). M0RGAN už mi psal SZ, že to nejspíš nebude kompatibilní s mým notebookem. Notebook mám tenhle:
https://www.tsbohemia.cz/asus-k53sc-k53 ... 31726.html

Re: Monitor Phillips

PříspěvekNapsal:ned 25. říj 2020 13:49:25
od Hanes2
nijak zvlášť téhle problematice nerozumím, ale mám podobnou zkušenost jako Morgan a Mik, na jaře jsem koupil nový větší monitor a toho maximálního rozlišení jsem dosáhnul až zapojením přes Displayport, když jsem to původně zapojil přes HDMI, jak jsem byl předtím zvyklý, jelo to pouze v nižším rozlišení..