PaaX1979 píše:Od roku 2013 to tu nějak umřelo... má někdo nějakou zkušenost s něčím co funguje? Mě oči nebolí, ale pálí. Sedím u PC v práci, doma, do očí kapu a tak jsem začal pokukovat po nějakých brýlích k PC. Co jsem tu četl, tak jde mnohdy jen o předražené žluté brýle s -0,25.
Někdo píše, že mnohem lepší jsou sluneční polarizační brýle. Asi né úplně černé, ale nějaké tmavší.
Nějaká zkušenost?
Mela jsem podobne problemy - paleni oci, postupne jsem zacla i hur videt, tj. rozmazava se mi lehce text. Doporucili mi stejne jako Tobe kapat, coz pomohlo vzdycky kratkodobe a pak se to zas vetsinou zhorsilo.
Nevim, jestli jsi vychytal uz dobry kapky, ale me ve finale zabiraly jen jedny, uz si nepamatuju jmeno.. jestli si nezkouset, otestuj jich vic .. a k tomu je zaklad jako vzdycky dost pit
Co jsem nakonec zavedla, bylo par ruznych veci - jednak mi doporucili normalni dioptricke bryle s antireflexem a ano, pridali mi tam 0,5 dioptrii na blizko, nicmene pokud vidis dobre, tak dioptrie nejsou dobre jen tak bezucelne nosit, i kdyz ten antireflex imo docela pomaha.
Kdyz se mi to i tak obcas zhorsi, tak mi vzdycky vcelku rychle zabere bud si dat monitor trosicku niz, nebo aspon stoly zacnu umistovat do jeho spodni casti, aby oko nemuselo byt tolik otevreny a tolik nevysychalo. Neni to moc dobry pro zada a clovek musi hlidat, aby se nehrbil, ale na vyschly oci mi to pomuze vzdycky dost rychle. Obecne, to nastaveni vysky monitoru mi prijde jedna z nejdulezitejsich veci.
Dost jsem zjistila, ze mi v praci vadila klimatizace a blbe umistene okno za mnou - oboji mi ty oci hodne dal zhorsovalo, chce to dost vetrat a pohlidat odrazy v monitoru.
Vycetla jsem taky, ze oci aby se vyrazne nezhorsovaly, potrebuji proste nekolik hodin denne hodne svetla, proste ze clovek musi dost chodit ven. Zacla jsem si to vic hlidat a pomaha to taky hodne - chodit ven, nejlip do zelene a koukat do dalky.
A když cítím, že mám zas horší období, tak zavedu i to nejsnazší opatření - snažím se o něco víc mrkat

a přes den několikrát na pár sekud zavřít oči.
Zvažovala jsem i ty speciální brýle, ale očařka mi říkala, že nevidí, jak by to mohlo fungovat ... no a mezitím se to i jen s výš zmíněnýma opatřeníma víceméně úplně spravilo..