Moderátor: T-fon
je nejakej zasadni rozdil mezi vyberem na kartu a na bankovni ucet? kdyz vybiras na EUR ucet, prevadis si dolary na eura v klientovi, nebo posilas rovnou dolary? co kdyz poslu USD z klienta na USD ucet v bance, probehne ta platba v USD nebo probehne v EUR a zaplatim dvoji konvrezi? diky
Ahoj, ja vybírám na EUR účet (Equa). Jen je důležitý, udělat konverzi USD/EUR sám v klientu PS, jinak tě to obere o nějaký 4%...
Když depozituješ, tak to děláš z EUR karty? Nepřijdeš pak o nějaký 2-3% na směně u PS?
Jo, tak to je ideal ta Raiff, u equa je to třeba tak že dostaneš k czk účtu zdarma účty v EUR i USD, ale jsou to jakoby poducty se svým číslem který musíš na ps nechat zvlášť ověřit.HAAANZ píše: ↑pon 1. bře 2021 13:16:12Na bank. účet jsem nezkoušel. Rozdíl bude určitě v čekání na transakci. Kartou máš deposit hned.
Základ je mít bank. účet v také měně, v jaké máš účet na ps, abys nemusel konvertovat. Já mám EUR ps, tak EUR účet. Nevím, jak to mají jiné banky. Já mám Raiffeisenbank a na jednom účtu si můžeš zaktivovat měn, kolik chceš, takže mám CZK, EUR, USD na stejném účtu. Tak vůbec žádné měny neřeším. Když depositnu na ps, tak se mi automaticky strhne z EUR. Když cashoutuji EUR z ps, tak se automaticky připíšou na EUR účet.
To by me taky zajimalo
Já používám kartu od Revolutu na vklady a výběry z burz. Výhoda je, že můžeš přijmout platbu v cizí měně a pak si jí v Revolutu směnit. Mají dobrý kurzy, rozhodně lepší než v mojí bance. Akorát love neměň o víkendech, je tam horší kurz.