Zdravím,
měl bych dotaz ohledně prvního výběru z PS.
Je tu někdo kdo vybíral z PS dolary na dolarový účet v čechách, potažmo VISA v USD, kterou nabízí třeba ČSOB?
Já měl za to, že v tomto nebude žádný problém a tím, že mám celý roll v USD tak bych při výběru obešel všechny konverze (včetně té přímo v cashieru). USD jsem měl v plánu pak převést u nás na CZK přes devizovou společnost(běžně tak převádím několikrát do roka EUR na CZK).
Dnes jsem se dozvěděl od přímo supportu, že pro CZ hráče je umožněn výběr/vklad pro karetní transakce(VISA + Mastercard) pouze v CZK nebo EUR a to i v případě že máte VISU v USD.
Nevím proč tomu tak je, každopádně v cashieru se jiná možnost měn při výběru přes karty opravdu nepovoluje.
Je tedy nějaká možnost dostat do ČR (u čsob mám účet v usd) dolary??
A ještě otázka k tomu převodu měn přímo v cashieru u PS - máte někdo zkušenosti s tím, jaký používají kurz.
Pokud tady neexistuje žádná možnost jak dostat USD z PS na USD účet zde v ČR tak zřejmě budu muset každý výběr převádět USD na EUR přímo v cashieru a pak vybírat EUR třeba přes tu VISU(samozřejmě vedenou v EUR). V tom případě by mě zajímalo jaká tam bude "ztráta" při té konverzi přímo v PS cashieru.
Jak jsem psal, raději bych preferoval výběr USD. Díval jsem se ještě že mají v nabídce výběr/vklad přes "webmoney" a zde povolují měnu pro výběr i v USD. Máte s tímto někdo zkušenosti??
Zřejmě to bude další internetová peněženka, PS si žádný poplatek za tento výběr neúčtuje a na stránkách webmoney jsem viděl ,že mají třeba výběr na účet poplatek 1,5% což mi nepřijde tak hrozný... Máte s tímto způsobem výběru nějaké konkértní zkušenosti??
Díky za postřehy a info
Edit. tak už mi přišlo od supportu že jediný způsob jak vybírat USD je - skrill, nettler a webmoney takže všechno peněženky. Zkušenosti mám pouze ze skrillem který je rok od roku větší lichva a nejen že zvyšují poplatek za transakci ale mám pocit, neposílají USD ale pouze EUR takže si tam tu jednu konverzi USD na EUR řádně ohulí a to docela přísným kurzem. Takže skrill je ze hry...

"Svět patří těm, co se neposerou"
Charles Bukowski