Casino-Arena | Bet-Arena | Fight-Live | Play-Arena
Diskuze, zajímavosti, grafy...podělte se s ostatními ve svém blogu

Moderátoři: chiko, Luky, blažek

  od Jakub Š.
 stř 30. bře 2016 14:26:45
Rád tě tu opět vidím,
neměl bys někde po kapsách nějaký recept nebo návod, jak jednoduše připravit kalamáry nebo chobotnici tak, aby to zvládl i podprůměrný kuchař, který je naprosto levý (já)? :-) Ideálně tak, aby se to nemíchalo do žádných těstovin nebo salátu, muchas gracias :-)
  od Baker Franc
 stř 30. bře 2016 23:20:37
Jakub Š. píše:Rád tě tu opět vidím,
neměl bys někde po kapsách nějaký recept nebo návod, jak jednoduše připravit kalamáry
joooo měl! kalamáry deep fried. super jednoduchý. rozřízneš kalamár a vytáhneš tu kostičku pokud je. chce to větší kusy, rozkrojenej na půl + ta hlavička bohatě stačí. uděláš si 2 hluboký talířky, jeden rozšlehaný vejce + mlíko, druhej mouka. hodíš do tekutýho, okapeš a pak do mouky. trochu proházet a mrsknout do rozkotlenýho friťáku jakobys dělal hranolky, je to hotový hned. po vytáhnutí jen osolit a je to. nejlepší máš to mrsknout na kousek umytý rukoly, k tomu měsíček citronu a majonézu zamíchanou s citronovou šťávou na namáčení. super jednoduchý, super rychlý :)
  od y0k
 čtv 31. bře 2016 16:22:48
hned sem si vzpomnel na spanelsky tapas :D jako je to trosku znehodnoceni tech kalamaru v podstate je takle usmazit, ale cas vod casu, proc ne ;) dal bych si
  od Kubex
 čtv 31. bře 2016 19:54:31
Ono v česku nekoupíš pořádně kvalitní (až na vyjímky), takže je lepší usmažit pořádně.
  od M4S4KR
 čtv 31. bře 2016 23:13:40
:poklona: Koukam ze uz tu mam hodne nasledovniku, misto pokeru zase budeme resit jen jidlo :D

Kubi posilam co chutna me :)

Chobotnici ocistime a pripravime, ve velkem hrnci zarestujeme na oleji cibulku nebo salotku s trochou chilli a ancovickou (klidne 2-3) a strouzkem cesneku, pridame chobotnici vlozime do velkého hrncea a ve vlastni stave prudce 15-20 minut varime. promícháme, přidáme trochu vinneho octu, cervene víno, oloupane a nadrobno nakrajene rajce, bobkovy list, oregano,sůl, 250 ml vody a 1/2 lzicky drceneho cerneho pepre, uvedeme do varu. Pomalu přiklopené vaříme 1,5-2 hodiny. Neni-li maso dost mekke, nechame jeste lehce vařit. Uvařenou chobotnici vyndame, vyvar osolime a svařime do zhoustnuti.

:GL:
  od Kaprvrybniku
 pát 1. dub 2016 4:18:09
Hele M4S4KR ne.er. Řeknu ti to slušně jak jsem zvyklý. Vy.er se na (jistě dobré) recepty a postni sem už konečně SW2. Hodně lidí tady na něj čeká, někteří, vč. mě už léta. Takže HOP ŠUP ať to jede. Děkuji pěkně :poklona: :angry: :fish: :vrrr: :GL: :otrokar: :otrokar: :welcome: :welcome: :welcome:
  od Baker Franc
 pát 1. dub 2016 12:55:10
Jakub Š. píše: - rozšlehaný vejce (žloutek i bílek?) + mlíko v jakém poměru?
- nemám friták, bude stačit rozpálená pánev
jo celý vejce, mlíka může být víc, aby to bylo takový tekutý. když nemáš friťák, použiješ hrnec do kterýho naleješ třeba 2 l oleje a pak to chce pořádně rozpálit a funguje to jako friťák.
  od y0k
 pát 1. dub 2016 16:30:49
Baker Franc píše:
Jakub Š. píše: - rozšlehaný vejce (žloutek i bílek?) + mlíko v jakém poměru?
- nemám friták, bude stačit rozpálená pánev
jo celý vejce, mlíka může být víc, aby to bylo takový tekutý. když nemáš friťák, použiješ hrnec do kterýho naleješ třeba 2 l oleje a pak to chce pořádně rozpálit a funguje to jako friťák.
Doporucuju vyuzit akce na AgroStars, kde dostanes 60 litru repkovyho oleje, kterej je zrovna asi nejvhodnejsim olejem na fritovani. Jinak se to muze celkem prodrazit ;)