Casino-Arena | Bet-Arena | Fight-Live | Play-Arena
Vše o jídle pro pokerové hráče

Moderátor: Cind3r3lla96

  od M4S4KR
 sob 22. bře 2014 13:22:34
Nechci na Vás hned od začátku vybalit mega krutě hustě složitý recept a naopak nechci přijít s něčím známým, triviálním, Babicovským (to nebudeme dělat nikdy!!!! (-: …

Cibule hraje druhé housle v mnoha receptech, ale náležité pozornosti se ji nedostává. Tento recept je ze stálého menu 3 hvězdičkové Michelinske restaurace (Noma) a přitom je prostinký a tak snadno proveditelný doma, že je až k nevíře že jste ho ještě nedělali (-:
Jestli se vám podaří hned napoprvé uvařit do 15 minut nedokážu garantovat, ale do 30 minut napoprvé i s přípravou se určitě vlezeme.

Nákupní seznam:
Několik středně velkých zlotých cibulek (na porci doporučuji 3-4ks. a velikost cibulek cca 3cm)
Máslo
Měkký kozí sýr (může byt i kozí Cottage)
Francouzská bageta

Postup:
Očistíme cibulky, sloupneme jen odlupující se první vrstvu, slupku ponecháme a podélně rozkrojíme. Cibulky rozkrojenou stranou naklademe ideálně na teflonovou nebo litinovou rozpálenou pánev, přikryjeme pokličkou a necháme cibulky cca 5 minut svému osudu. Pánev musí byt pořádně rozpálena tak aby se cibulky začali pálit a ne vařit. Po 5 minutách odstraníme pokličku a překontrolujeme cibulky, jestli se na rozkrojené straně vytvořila vrstva doslova spálena na troud (-: V opačném případě necháme cibulky ještě par minut spalovat.

Po dokončení spalování odstraníme cibulky s pánve a kdo má azbestové ruce může hned prstem odstranit spálenou vrstvu, ostatní můžou chvilku počkat až cibulky vychladnou. Nožem odkrojíme přední a zadní část cibulky (kořínky a stopičku  a odstraníme slupku a cibulku rozbijeme na jednotlivé segmenty a vložíme do hrnce. Přidáme poctivou část másla (na 3 cibulky cca 0,5-1 cm plátek másla (netřeba máslem šetřit, máslo nám společné s cibulkou a troskou spálenin vytvoří luxusní omáčku), posolíme a přiklopené vaříme na nejmenší teplotu cca 5-7 minut. Že je hotovo poznáte tak ze cibulky změknout a segmenty budou pěkně průsvitné.

Hotovo cibulky ještě teple podáváme na talíři společně s trochou kozího sýra a bagetkou. A kdo odhadl že se jedna o velkou dobrotu tak bude mít i na přidaní (-:

Dobrou chuť a nezapomeňte se zde pochlubit s hotovým dílem.
Přílohy
1511264_10203071233127365_1006480966_n.jpg
  od slanina93
 ned 23. bře 2014 19:24:18
Tak jsem to včera kuchtil a chtěl se pochlubit, jenže mi nešel vložit soubor, což se teda občas stává, tak jsem to zkusil i teď a nejde to pořád, tak já vážně nvm, přitom do blogu jsem graf normálně nahodil. Nějak mě ta technika poslední dobou celkem trollí :zalepenapusa:

Jinak teda to aranžmá neni moje silná stránka, takže se beztak neni moc čim chlubit, za to chuťově musim říct, že naprosto super ( a to přesto, že si nejsem jistej jestli jsem něco nezkazil :D ), dokonce to jedla i mladá, která je militantně proti cibuli a vadí jí i v omáčce, takže za mě :potlesk:
  od smyles
 ned 23. bře 2014 21:19:30
slanina93 píše:Tak jsem to včera kuchtil a chtěl se pochlubit, jenže mi nešel vložit soubor, což se teda občas stává, tak jsem to zkusil i teď a nejde ...
pravděpodobně je ten obrázek moc velkej, zkus ho zmenšit, nebo mi ho pošli na mail (jestli bude třeba, pošlu přes PM) a já ti ho sem hodim
  od slanina93
 ned 23. bře 2014 23:46:51
Ahaaaaa, studuju IT jenom 6 let, tak je na mě potřeba pomalu :D

SpoilerZobrazit
cibule.jpg

Jinak jak řikám, možná sem si s tim nandánim moh dát víc práce, když už jsem vařil takovou libovku, ale tak nějak jsem čekal, že když vyklepnu z kelímku ten všivej cottage, tak že udělá takovej úhlednej bochánek, což se bohužel nestalo...
  od chiko
 pon 24. bře 2014 18:13:24
Jelikož me další nejoblíbenější hobby po pokeru a hokeji je vaření tak tohle forum super vítám a určitě vyzkouším :D přestože cokliv umyslně spalovat je proti mému přesvěčení :D tak to zní zajímavě,,, otázkou je jestli si tím nezprzním pánev :D
  od slanina93
 úte 25. bře 2014 17:50:21
SpoilerZobrazit
Hajanek píše:Asi jsem neodhadl velikost porce :? . Slupnul jsem 4 cibule, 1 bagetu a 1 balení cottage sýru. Super recept, děkuji :poklona: .
Teda jako nechci rejpat, ale neměla ta cibule bejt náhodou rozkrojená podélně? :D jinak to teda asi na výsledek nebude mít žádnej vliv...
  od Hajanek
 úte 25. bře 2014 18:08:33
slanina93 píše:
SpoilerZobrazit
Hajanek píše:Asi jsem neodhadl velikost porce :? . Slupnul jsem 4 cibule, 1 bagetu a 1 balení cottage sýru. Super recept, děkuji :poklona: .
Teda jako nechci rejpat, ale neměla ta cibule bejt náhodou rozkrojená podélně? :D jinak to teda asi na výsledek nebude mít žádnej vliv...
Pšt rejpale! :lol:
Lépe se vyndavá z pánve, hůře se pak odkrajují konce (potřeba ostrého nože)... ok, fakt že neumím rozkrojit cibuli podle návodu nezakecám :D .
  od PanPATYS
 pát 28. bře 2014 8:19:26
Tak jsem ráno přemýšlel co si udělat na snídani a protože není mrkev na mrkvový salát, rozhodnul jsem se, že si udělám cibuli. Bohužel doma nebyl jiný sýr než mozzarela, tak jsem to udělal s ní. Mozzarela nebyla špatná, ale k cibuli by se asi hodil mnohem výraznější sýr, aby tam udělal trochu kontrast. No příště si nachystám suroviny lépe.
Cibuli jsem asi mohl trošku víc připálit, ale poprvé jsem měl strach a radši jsem ji spálil méně. Problém přišel, když jsem ji sundával z pánve. Nejhorší bylo, že jsem doteď netušil, že nemám azbestové ruce a nevěděl jsem jak přesně cibuli očistit. Když jsem chtěl dát spálenou vrstvu pryč, odlupovala se mi vnitřní část cibule, tak jsem nevěděl, jestli dát pryč vnitřní vrstvu, nebo to tam nechat. Očistil jsem co šlo, ale docela by mě zajímalo jak to udělat přesně, tak jak to má být. Nakonec, abych získal titul masterchef, jsem to zapoměl posolit... Nikdy nesolím cibuli, ale taky ji nikdy nedělám jako hlavní ingredienci... Takže se dosolovalo dodatečné a to už není ono. Nakonec to bylo ale dobré. Hrozně rád bych tohle jídlo ochutnal od nějakého Šéfkuchaře, protože bych chtěl vidět ten obrovský rozdíl v chutích v tak jednoduchém jídle.
Obrázek

Jestli můžu poprosti, tak bych byl rád, kdyby další recepty byly převážně zeleninové (ovocné), protože pořád vařím jen maso, maso, maso a rád bych se naučil i něco jíného.