Po dlhšej odmlke by sa patrilo niečo napisať

Znovu obnovenie blogu považujem za total FAIL

proste neni čas... ale nechcem sa vyhovárať
skúsim ason stručne spísať moje stravovacie návyky možno niekomu poradím
-základom je správny pomer bielkovín-sacharidov-vitamínov
-neda sa presne určiť koľko je optimalna denna dávka (aspon nie pri prvých dvoch látkach)
každý organizmus je niečim špecifický, čiže sa neda určiť obecný jedálničiek
sacharidy
-obecne plati že by ste to nemali preháňať s prímom sacharidov a to hlavne s monosacharidmy
(jednoducho "sladkosti") ktoré sú čiastočne návykové a pre organizmus nemajú žiaden osoh,
len vám úplne rozhadzu sústredenosť a to pre pokroveho hráča nieje vôbec výhra
-druhý typ sacharidov su polysacharidy ktoré su hlavným zdrojom energie (chlieb,zelenina,cestoviny,ryža,atd.)
s týmito potravinami treba byť takisto opatrný a to najme ak nemáte pravidelný pohyb
-90%ľudi príma sacharidov viac ako by malo a to spôsobuje že su stále hladný a následne aj tučný...
-ak sa ráno (nedajbože v noci) budiťe s pocitom hladu tak je to pravdepodobne signál zlého pomeru sacharidov
bielkoviny (proteiny)
Proteín, alebo bielkovina je základnou jednotkou pri stavbe našich telesných buniek, svalových vlákien. Slúžia takisto na obnovu a regeneráciu buniek, svalov, tkanív,atd. Sú základom pre váš imunitný systém a hormonálnu reguláciu.
-s prímom zaleži zas na type človeka a či je športovec alebo nie
-u bežneho človeka by to malo byť niekde medzi 1-1,5gramu na 1kg hmotnosti
-u cvičenca by to malo byť niekde medzi 2-3g na 1kg
-môj jedalniček obsahuje kopec mäsa,vajec,sirov,zeleniny a ovocia +80% protein a kopec vitamínov
-určite by som odporučil zakupiť aspon multivitamín a magneziové/horčikove tabletý ktoré su prospešne pre mozog
-určite niesom zástancom nejakého prísneho stravovacieho naviku a obmedzovania sa v živote...
keď mam chuť na sladké dám si sladké, keď mám chuť na vodku dam si ju, ale nič z toho v deň keď plánujem hrať
-ku vegetariánstvu sa nejdem vyjadrovať (ale vegani su imo chorý ľudia)
-pri hrani sa mi osvedčilo ovocie (hlavne bananý) a takisto experimentujem z medom
-sladké jedlo pred hraním je zabijak
...................................................................................
Každý profesionál bol amatér , ktorý to nevzdal.