Tak a je po všem.

Tedy už delší dobu, nicméně kdo mě zná, tak ví, že se jen tak nezastavím, a už jsem zase o dům dál, a zřejmě na psaní blogu nezbyde tolik času.

Nicméně už je to dobrý měsíc, co jsem naposledy odletěl z Anglie, takže jak se sluší a je mi radostí, měl bych tenhle blog nějak završit, vypíchnout klíčové momenty, které mě na této skoro dvouleté životní trati potkali.

Bylo toho opravdu dost, aspoň si myslím, že bylo...

Takže se budu snažit být stručný, to mi moc nejde, ale je to už opravdu poslední příspěvek do blogu o mých toulkách po Anglii, tak tedy věřím, že mě v tomhle chápete.
Přístav Sunderland s campusem právnické fakulty
Jak to vlastně všechno začalo?

'Jsem student, 19 let, zrovna skládám maturitu na osmiletém gymplu. Přijímačky na práva - na dva náboje - v obou busted...

vlastně ani nevím, co chci studovat a proč vlastně. Jít na jazykovku?

To už radši pojedu do zahraničí na rok na dva. No on to vlastně není tak špatnej nápad.

Ale zase nechci mýt nádobí či sbírat brambory... a hele... teď si vzpomínám na ten krupiérský kurz, kam jsem se šel před rokem zeptat na možnost dealovat holdem. To půjde.' A jo šlo to.

Za 6 týdnů a je ze mě krupiér.

A co víc? Po skype pohovoru s budoucími manažery, s kterými jsem vždy rád popil, jsem přijatý do Grosvenor Casina v Sunderlandu.
Poté, co jsem přiletěl do Anglie a začal novou etapu svého života, jsem byl na sebe opravdu pyšný.

Kdo se taky v devatenácti jen tak rozhodne, že odjede do cizí země, aniž by věděl, co ho tam čeká. A bylo to skvělý. Opravdu.

V práci nejlepší parta lidí, co se vším pomohli. Pomalu jsem se rozkoukával a do toho začal čím dál víc hrát poker. Poslední zbytek on-line rollu padl na výdaje před odletem, takže jsem musel ze začátku vlítnout na 3$ SNG 9-man turnaje. A jo, těch 500$ na profitu jsem zanedlouho měl. V Aspers jsem trefil hned svůj první turnaj a na Boxing day pak i charitativní event, který hodil přes 600£. Tehdy to byla moje zatím největší výhra na live pokeru.
V únoru jsem měl naplánováno jet domů na týden, ale ještě před tím jsem se na víkend podíval do Dublinu, kde jsem se mimojiné podíval i na EPT Dublin a zahrál maličký side event Under 21.

Popravdě z Dublinu jsem si odnesl asi tu největší energii pro poker.

Tyhle celosvětové eventy přináší obrovskou motivaci, protože potkáváte své pokerové idoly a všechny velké tváře světového okruhu, zažijete tu pravou atmosféru, s kterou se můžete setkat jen na takovýhlech festivalech, a vlastně vidíte, kam až byste se při tvrdé práci mohli dostat.
Nebyl to ale jediný z mých cestovatelsko-pokerových výletů. Na jaře jsem se vypravil do Skotska, což je krásná přírodní destinace. Všechny tyhle cesty mi přináší radost, jen tak někam jet, poznat kulturu města a okolní přírodu, a v rámci vášně a vší zručnosti odehrát některý pokerový turnaj.

Popravdě se mi asi nejvíc líbilo v Cardiffu, ačkoli jsem si města užil dosyta pouze první den, jelikož následující den se spustil liják. Ten přístav a místní hrad byly opravdu fascinující.
Argyll Forest park - západní Highlands, Skotsko
Rok se s rokem sešel a bylo na čase začít si uvědomovat, co dál.

Mé řemeslo už mě dávno omrzelo ve smyslu kariérního progresu. Je jasné, že za to z části může přílišný stereotyp místních her, nicméně jsem ani neuvažoval vyměnit malý Sunderland třeba za Londýn nebo začít uvažovat o práci na zámořských lodích. Řekl jsem si, ještě rok a zpátky do školy!! Snad si do té doby ještě něco vydělám.
Pobřežní město South Shields tvoří trojúhelník mezi Newcastlem a Sunderlandem
V novém roce jsem si dokonce stanovil pokerové mise a cíle, které jsem se chystal splnit, a k tomu i skromná motivační přání, o kterých jsem si říkal, co kdyby...
Přání: Odehrát turnaj za 500£+
Final table v dražším turnaji
Cash out za 1000£+
Kvalifikovat se na Partypoker Millions
Opustit Anglii s majetkem 10000£+
To jsem koukal, kolik se toho nakonec splnilo.

Na své poměry úplně nesmyslný heater, který trval od ledna až do cash-outu na PSC v Barceloně, což byla pro mě ta nejsladší třešnička na dortu, jakou jsem kdy zakusil.

Celý ten run až do výhry ve finálovém freerollu v Gentingu byl prostě sick, v Barce to bylo už o tom užít si naplno každý okamžik a snažit se z toho odnést co nejvíce.

Po návratu do Anglie mě velice překvapilo kolik lidí sledovalo můj run napříč turnajem, spoustu lidí jsem třeba ani neznal, nicméně oni věděli o dealerovi z G v Sunderlandu, co hraje turnaj v Barce za pětku.
Turnajová místnost, den 3 Main Eventu
Do Anglie jsem přijel a neměl nic jiného než 1000£, které jsem dostal na vyžití prvního měsíce + na uhrazení ubytovací kauce, zatímco na zádech dluh za krupiérský kurz, což bylo v té době asi taky 1000£. Český bankovní účet prázdný.

A nyní jsem se po dvou letech vrátil nabytý tolika životními zážitky a zkušenostmi, ke kterým asi přijdete jen jedinou cestou. Prostě si za nimi půjdete.

No a budete mít taky trochu štěstí (nějaký koruny jsem si domů přece jen přivez...

). Ale ke štěstí dospějete pouze při usilovném věnování se svému oboru.

Kolikrát jsem skončil v práci, odjel na noc do Aspers, vrátil se ráno, spal 5 hodin, šel do práce a zase znovu jako včera.
Tento blog jsem si původně založil pro sdílení svých poznatků a dojmů z Anglie. Nečekal jsem, jaké si získám v psaní článků zalíbení, a už vůbec jsem nečekal s jak pozitivním ohlasem se setkám ze strany členů PokerAreny.

Všechny ty pochvalné zprávy, ruzovka_cz dokonce sdílel můj blog ve svém "deníčku pokerového rega", následné vítězství v bloggerské soutěži, to všechno mi dodávalo energii v tom pokračovat, a vlastně to byla moje osobní seberealizace.

Snažil jsem se psát hodně o Anglii, mísit to se zážitky ze svých cest a do toho mluvit o pokeru, když už je to pro komunitu hráčů pokeru. A nakonec se vždy našlo něco o čem napsat.
Tak a co teď? Už jsem v Praze, aktivně chodím na přednášky, hlásím se do studentských spolků, snažím se zabydlet na koleji a nastavit si nějaký pravidelný denní rytmus a časový řád.

Zatím se na tom všem pracuje a bude to asi chvíli trvat.

Co se týče pokeru, chci se určitě dál věnovat živé hře, ale cítím, že potřebuji nabrat spoustu teoretických konceptů, protože vidím stále mnoho leaků i v pro někoho základních návycích.

Už teď se těším na rozbor mé hand historie z PSC s Víťou "Vocaaasem", kterou jsem nasdílel pod svým klasickým nickem na ShareMyPair.com. K tomu mi kluci z Anglie předali své účty na RunItOnce a upswingpoker lab, takže mám k dispozici spoustu videí ke sledování.
Dost možná přijde teď trochu hluché období, než se na škole otrkám, a zjistím, kolik času budu moci investovat do svých koníčků, a kterým se vlastně budu zase věnovat. Nicméně pořád jsem tu, připravený hrát, zlepšovat se a aktivně se hlásit ke komunitě PokerAreny.
Takže děkuji mnohokrát vám všem za vaši podporu, svým investorům za jejich důvěru (aktuálně se pracuje na zlepšování hry), jmenovitě bych tu musel vypsat ohromné množství lidí, jelikož byla skutečná spousta těch, co mi nějak pomohla.

Bankroll je a bude určený pro pokerové využití a nemám v plánu na něm strhávat.

Cesta, kterou jsem doposavad urazil mi více než napovídá, že vše, co jsem podnikl, mělo smysl.

Na všechna ta krásná místa po světě jsem se podíval právě díky pokeru. Dokavaď budu mít prostor a čas hrát, hrát budu. Poker tu pro nás na světě stále je, jen je potřeba hledat tu nejlepší možnou hru, která padne přesně vám.
Tak se mějte a zas někdy...