od Cind3r3lla96
stř 2. led 2019 2:48:42
stř 2. led 2019 2:48:42
Další rok za námi. Opět jsem o něco starší a rozumnější.
Pomalu to bude pět let, co hraji poker, stejně jako jsem členem PokerAreny, ke které se vždy s radostí aktivně hlásím.
Letos jsem doposud podnikl asi nejvíce pokerových výletů jak po Česku, tak v zahraničí, takže se pokusím udělat nějaké shrnutí a vypíchnout momenty, které mi utkvěly v paměti.
V únoru jsem si konečně odbyl svoji premiéru na Rozvadovském turnaji PartyPoker Millions opening za 1,100€.
Turnaj byl i přes vyšší buy-in dobře hratelný s dostatečně dlouhými blindy.
Bohužel jsem se po většinu času prvního dne jsem se pohyboval okolo shortstacku, který jsem si přenesl i do druhého dne a vypadl na neplacených příčkách okolo Top15%.
Sám zastávám názor, že je potřeba jednou za čas si zahrát dražší turnaj, který jde lehce nad úroveň průměrného buy-inu.
Klíčové je pro mě odhodlání, které mi dodává fakt, že ani některé turnaje za 1k nejsou na živé scéně přehnaně těžké.
Stejně tak mám možnost střetnout se s mnohem lepšími hráči, kteří mi svoji hrou dají jasně najevo, kolik se toho mám v tom pokeru ještě učit.
To znamená, že takový turnaj je pro mě jak odměna, tak pokerová lekce a v neposlední řadě taky šance na vyšší peněžní výhru.
Zajisté dám ale vždy přednost vícedennímu turnaji na Rozvadově před nějakým High-Rollerem v Praze.
Udělejme větší skok a je tu léto a Sraz PokerAreny.
Další moje premiéra, která plně naplnila mé očekávání.
Příjemné setkání s pokerovými nadšenci nabité aktivitami jako bowling, fotbal nebo wellness. Líbí se mi, že torzo PA zůstává stále pevné a i během léta si spoustu lidí vyhradí víkend pro tradiční setkání.
Konečně se taky navzájem poznají lidé, kteří se dosud znali pouze skrze své nicky. Olomouc je navíc krásné město, kde se pořád dá něco dělat, takže letní chill, jak má být.
Další zajímavou zkušeností bylo okusit poker v různých koutech Evropy, ať už v Berlíně, na Maltě nebo ve staré dobré Anglii.
Ač může být on-line poker stále těžší a těžší, hráči na živém pokeru zůstávají stejní.
Když navíc nejnižší blindy na CG jsou €1/2, spousta ryze rekreačních hráčů nakoupí a pravidelně dokupuje minimálně za €100, takže se rychle utvoří velmi lákavé stacky.
Každý takový výlet se snažím primárně věnovat poznávání nových krajů a poker mít jako zábavu na večer.
Jedinou vyjímkou byl festival Goliath v anglickém Coventry, u kterého jsem byl přesvědčený, že moje účast bude i přes všechny náklady s ním spojené stále velmi ziskové rozhodnutí.
Odletěl jsem asi den po návratu z letního Poker Fever Series a pro příště už budu vědět, že pro takový festival jsou potřeba dvě věci: Zaprvé, přijet na samý počátek, abych zde strávil plné dva týdny; zadruhé, zajistit si pořádný roll pro akci.
Tamější kešky byly doslova žně, nicméně se na nich také dalo snadno a hluboko zahučet.
Na konci jara jsem rozšířil svůj pokerový rádius a začal čím dál častěji upřednostňovat víkendové sessions mimo hlavní město.
Zatímco v Praze mě častěji potká smůla na CG stůl složený z průměrně kompetentních hráčů a semi-regů, mimo Prahu se to skoro nestane.
Však se to taky odrazilo na win-rate. Leckdo může namítnout, že v menším městě se bude hrát o mnohem méně peněz, nicméně zdání často klame.
Na každý pád, živá hra nemůže konkurovat ohromnému vzorku hand, které sehrají hráči za stoly on-line. Live hráč může snadno spadnout do pocitu zmaru z dlouhodobého neúspěchu, stejně jako se slepě nést na vlně dobrých výsledků dosažených v krátkém časovém rozmezí.
Opět musím poděkovat zdejším Aréňákům, kteří mi pomohli přenést se přes období, kdy jsem nebyl v nejlepším mentálním rozpoložení a měl pochybnosti o svém herním sebe-uvědomění.
Krátce na to jsem udělal deep-run na turnaji České Pokerové Tour a celkově se začal dostávat do mnohem větší pohody.
No a jelikož uplynul další rok, je to ta správná chvíle na zhodnocení uplynulého roku.
Od ledna 2017 si zapisuju výsledky ze svých sessions na živé hře do aplikace RunGood. I přes slabší první dvě čtvrtletí se to naštěstí v půli června zlomilo (na final-tablu v RS jsem jako druhý na chipech točil do chipleadera v 8 lidech KK do AA, kdy jeden King byl foldnutý... stejně přišel...).
Následně jsem přes prázdniny a během podzimu zvednul volume na živých turnajích a do konce roku jsem zaznamenal pár dílčích, ale stále příjemných úspěchů.
No a když mi někde nepovolí více nábojů než jen 2 nebo 3, není k zbytí a musí se zasednout ke stolům Cash Game.
-------------------------------------------------------------------------------
Díky pravidelné účasti na živém pokeru jsem letos poznal mnoho hráčů a regů i po osobní stránce a mezi nimi i spoustu příjemných a inteligentních lidí.
Současně jsem rozjel určitou formu spolupráce s některými hráči, takže mě těší, když vidím, jak se jim občas na turnajích zadaří.
Co v novém roce? Dobrá otázka...
Rozhodně můžu slíbit, že to bude opět cestovní.
Blíží se totiž výběrové řízení pro výměnný studentský program Erasmus, takže pokud nepokazím test z angličtiny, dostanu se do točky o zahraniční univerzitu.
No a jaké jsou mé preferované destinace?
Jižní Korea >
Portugalsko >
Itálie >
Řecko
Kromě toho potřebuji zlepšit svoji němčinu, takže je možné, že se i do nějaké německy mluvící země na krátkou dobu podívám.
Nicméně zatím není nic ještě jisté, důležité je také udržovat dobrý studijní průměr.
Každopádně pobyt v roli studenta na celý semestr v zahraničí je event, který musím zkrátka regnout.
Přeji vám hodně zdraví v novém roce, mnoho životních úspěchů, radosti a koleček s co největšími čísly!!

V únoru jsem si konečně odbyl svoji premiéru na Rozvadovském turnaji PartyPoker Millions opening za 1,100€.

Sám zastávám názor, že je potřeba jednou za čas si zahrát dražší turnaj, který jde lehce nad úroveň průměrného buy-inu.

SPOILERSPOILER_SHOW

Co v novém roce? Dobrá otázka...

Kromě toho potřebuji zlepšit svoji němčinu, takže je možné, že se i do nějaké německy mluvící země na krátkou dobu podívám.

Přeji vám hodně zdraví v novém roce, mnoho životních úspěchů, radosti a koleček s co největšími čísly!!