Když bylo volno tak jsem přemýšlel o věcech trochu více než když jsem často hrál a neměl jsem náladu ani nápady co zlepšit. Udělal jsem několik změn, které jsou pro mě více či méně důležité – zkusil jsem obodovat důležitost 1-5.
Brýle (5) – začal jsem hrát v brýlích – brýle jsem nikdy nepoužíval a normálně je ani nenosím, ale při pokeru si myslím že mi to dost ulevuje – nějakou menší vadu mám, takže vše vidím ostřeji, navíc tam mám skla, která ulevují očím u počítače.
Blindy místo chipů (4) – k tomu jsem dospěl spíš náhodou – když byl leakfinder, tak Alkaatch se ptal jestli je možné použít blindy místo chipů při přehrávání hhs. Při hraní jsem samozřejmě viděl v bublině počet blindů i předtím, ale hrál a sázel jsem v chipech. Kdysi dávno jsem to zkoušel a přišlo mi to divné, tak jsem to nepoužíval. Teď nechápu jak jsem mohl dřív používat něco jiného a že jsem na to nepřišel dříve. Nevím o kolik je to přesně efektivnější, ale podle mě tím můžu hrát o 10 – 20% stolů více.
Zvuk z Pokerstars (4) – napadlo mě, že zkusím vypnout zvuk z klienta jak se mi bude hrát a zlepšení je podle mě dost zásadní. Nikdy jsem si neuvědomoval, že by zvuk byl nějak na obtíž, ale když to pořád pípalo tak si myslím že hraní bylo o dost stresující než bez zvuku – žádná negativa jsem nezaznamenal.
Ćinnost při breaku (3) – hned jak začne break tak se snažím ty 4 minuty jít od počítače a něco dělat abych aspoň tu chvíli nemyslel na poker a odpočinul si trochu na další hodinu.
Životospráva (5) – myslel jsem si, že stravu a cvičení mám vyřešené dost dobře, ale v červenci jsem začal spolupracovat s výživovou poradkyní a ta mě vyvedla z omylu asi jako Alkaatch při coachingu ohledně mojí hry

. Nebylo to úplně špatně, ale bylo tam dost zásadních chyb, které se dali jednoduše napravit. Navíc mi z krve zjistili silné alergie na potraviny, které jsem si myslel že jsou super a konzumoval je docela dost i když bych je neměl vůbec jíst (kešu, česnek, vejce a pár dalších které jsem jedl méně často) – myslím si že to mohlo způsobovat problémy s kůží co jsem měl a které se od té doby dost zlepšily, jinak nic zásadního nepozoruji. Před session si navíc dávám Matcha tea – dříve jsem zkoušel různé zelené čaje a moc jsem změny nepozoroval, u Matcha tea pozoruji velké zlepšení v pozornosti a odbourání únavy, akorát musím ještě vyladit dávkování, protože teď mám problémy s usínáním (7-8 hodin po vypití).
Monitory (2) – nejdříve jsem začátkem měsíce vyměnil 32“ 4k za 43“ 4k monitor – hrálo se mi o něco lépe na větším monitoru, ale byl to monitor kolem 10t takže obraz nebyl tak kvalitní. Teď zkouším hrát 34“ Dell AW3418DW Alienware 3440x1440, má to nativních 100Hz a myslím si, že nějakou dobu to měnit nebudu, i když je to menší tak se mi hraje hodně dobře.
Software (3) – řešil jsem než začnu znova hrát jestli nevyměnit HM2 za PT4 a tak sem googloval klady a zápory a už nepoužívám ani jeden

Zjistil jsem že existuje Hand2Note a i když jsem pak našel články i videa na Pokerarena, tak jsem tomu asi při vydání nevěnoval pozornost, protože mi to nějak uniklo. K Hand2Note jsem si na měsíc na zkoušku zaplatil nějaký lepší HUD a zatím velká spokojenost. Dále jsem investoval do piosolveru pro, power-equilab a ICM Exploreru.
V říjnu jsem odehrál 1250 MTT – ze začátku hrál jsem to samé co doposud + přidal MTT do $15, měl jsem štěstí a trefil několik 3,5$ R 180m.
Mindset se o něco zlepšil, ale pořád trefy i prohry nějakým způsobem ovlivňují psychiku na další dny. Dokud toto nevyřeším tak jsem se rozhodl že budu hrát jen 2,5$ 180m, 3,5$ 45m, 1,5$ 45m a přidám 3,5 18m když nebude traffic alespoň na 20 stolů.
Hrál jsem 16-24 stolů a z dřívější únavy po 2 hodinách nemám problém hrát kolem 6 hodin – více jsem zatím nezkoušel.