od voki8
čtv 27. srp 2020 20:54:50
čtv 27. srp 2020 20:54:50
Měli jsme na coachingu jednu zajímavou handu, kde bylo hodně na zamyšlení naše zahrání na riveru.
Jedná se o HU z 45 manu z PS, buy in 3,5usd.
Náš soupeř byl nějaký low stakes regulár, který hrává spíše méně často (avg bi 5usd, profit 5k usd za asi 5k turnajů)
PokerStars - 500/1000 Ante 60 NL - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 4
Hero (SB): 41.76 BB
BB: 25.74 BB
2 players post ante of 0.06 BB, Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.62 BB) Hero has
Hero raises to 3 BB, BB calls 2 BB
Flop: (6.12 BB, 2 players)
BB checks, Hero bets 1.4 BB, BB calls 1.4 BB
Turn: (8.92 BB, 2 players)
BB checks, Hero bets 2.99 BB, BB calls 2.99 BB
River: (14.89 BB, 2 players)
BB checks, Hero bets 34.31 BB and is all-in, BB calls 18.3 BB and is all-in
Před flopem jsme se shodli, že raise bude dobrá akce, líbí se mi to více než limp, když máme takhle nízké karty.
Cbet na flopu asi taky chceme dát. Soupeř sice může mít v rangi nějaké Ax handy vzhledem k tomu, že jsme dávali 3x sizing, ale přesto má capnutou range a měli bychom zde chtít cbetovat.
Otázka, zda chceme dotahovat turn i river. Range soupeře na turnu i riveru odhaduju hlavně na Ax, Qx, KJ,KT, takže vlastně se všemi jeho handami něco trefil. Ale můžeme all-inem na riveru v pohodě vyfoldovat middle pár, máme v rangi narozdíl od soupeře fullhousy a zároveň máme 7 high, což je bottom naší range, takže dává smysl tuto handu použít jako bluff, přestože hrozí, že občas narazíme do Ax.
Proti hráči, který je nějak kompetentní mi přijde ten all-in v pohodě. Proti slabému soupeři nad kterým máme velkou edge v budoucí hře bych to klidně vzdal už na turnu s tím, že to nemusím dotahovat a budu ho přehrávat po menších potech nebo na tom, že později udělá nějakou velkou chybu. Navíc by mi tam hrozilo, že nebude pre flop umět restealovat některé silnější esa a nebo, že nezahodí Qx ani na 3 sázky.
Ale proti rozumnému soupeři se mi líbí tuto handu použít jako bluff. Jak byste pokračovali na turnu a riveru?
Jedná se o HU z 45 manu z PS, buy in 3,5usd.
Náš soupeř byl nějaký low stakes regulár, který hrává spíše méně často (avg bi 5usd, profit 5k usd za asi 5k turnajů)
PokerStars - 500/1000 Ante 60 NL - Holdem - 2 players
Hand converted by PokerTracker 4
Hero (SB): 41.76 BB
BB: 25.74 BB
2 players post ante of 0.06 BB, Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB
Pre Flop: (pot: 1.62 BB) Hero has

Hero raises to 3 BB, BB calls 2 BB
Flop: (6.12 BB, 2 players)

BB checks, Hero bets 1.4 BB, BB calls 1.4 BB
Turn: (8.92 BB, 2 players)

BB checks, Hero bets 2.99 BB, BB calls 2.99 BB
River: (14.89 BB, 2 players)

BB checks, Hero bets 34.31 BB and is all-in, BB calls 18.3 BB and is all-in
SPOILERSPOILER_SHOW
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER:
Hero shows
(One Pair, Aces)
(Pre 30%, Flop 0%, Turn 0%)
BB shows
(Three of a Kind, Aces)
(Pre 70%, Flop 100%, Turn 100%)
BB wins 51.49 BB

(Pre 30%, Flop 0%, Turn 0%)
BB shows

(Pre 70%, Flop 100%, Turn 100%)
BB wins 51.49 BB
Cbet na flopu asi taky chceme dát. Soupeř sice může mít v rangi nějaké Ax handy vzhledem k tomu, že jsme dávali 3x sizing, ale přesto má capnutou range a měli bychom zde chtít cbetovat.
Otázka, zda chceme dotahovat turn i river. Range soupeře na turnu i riveru odhaduju hlavně na Ax, Qx, KJ,KT, takže vlastně se všemi jeho handami něco trefil. Ale můžeme all-inem na riveru v pohodě vyfoldovat middle pár, máme v rangi narozdíl od soupeře fullhousy a zároveň máme 7 high, což je bottom naší range, takže dává smysl tuto handu použít jako bluff, přestože hrozí, že občas narazíme do Ax.
Proti hráči, který je nějak kompetentní mi přijde ten all-in v pohodě. Proti slabému soupeři nad kterým máme velkou edge v budoucí hře bych to klidně vzdal už na turnu s tím, že to nemusím dotahovat a budu ho přehrávat po menších potech nebo na tom, že později udělá nějakou velkou chybu. Navíc by mi tam hrozilo, že nebude pre flop umět restealovat některé silnější esa a nebo, že nezahodí Qx ani na 3 sázky.
Ale proti rozumnému soupeři se mi líbí tuto handu použít jako bluff. Jak byste pokračovali na turnu a riveru?