Jamex píše: ↑čtv 29. říj 2020 20:01:07
jak velkou chybu delame na micro stakes do nl10-nl25 tim 3bb open sizingem? mne to uplne chyba na techto limitech neprijde... budeme daleko min celit 3betum a "regove" nevyhodnoti spravne ze na 3bb sizing je ten 3bet jeste vic profitabilni. a naopak bude v potu vzdy vic a bude se nam snadno budovat vetsi pot. na vyssich limitech je to uz ale znacny leak, to souhlasim. nicmene pro zjednoduseni doporucuju hrat na vsech pozicich stejny open sizing 2.5bb a nebo na tech micrech 3bb.
Magorko svým studentům doporučoval hrát 3bb až někam do NL100, protože lidi hrají moc pasivně/moc callují. To co popsal aLeqx je takovej GTO přístup - EP malej raise, LP větší raise. Je to popsané třeba i tady:
viewtopic.php?f=354&t=22510
Myšlenka je, že když by všichni hráli 3bet nebo fold, tak nemá moc smysl dávat větší sizing, jen proti BB to má nějaký efekt. Takže čím blíže jsem BB, tím větší size dám. Taky čím mám lepší pozici, tím větší pot chci hrát. Něco jako EP a MP 2,25x, CO 2,5x a BTN 3x mi přijde jako teoreticky nejlepší. Ale v reálu hraju proti spoustě fishek, které mají do 3bet/fold hry daleko, hodně callují preflop a hrají špatně postflop, takže proti nim chci otevírat na vyšší sizing. Navíc na nižších stakes nemůžu hrát tak loose kvůli raku, čím se trochu odmazává výhoda těch nižších sizingů. Prostě loose-pasivní hru trestáme více vyšším sizingem a pokud ve hře nemáme dostatek loose-pasivních hráčů, tak nejsme v té správné hře
Taky jsem příznivce 2,5x všude a dělají to i někteří velmi dobří regové, např G00seCore na NL500 hraje 2,5x ze všech pozic. Mluvil o tom v jednom ze svých Twitch streamů a v podstatě říkal, že mu to přijde jako marginální rozdíl a nestojí mu to za komplikovanější klikání. Pokud bych hrál na herně kde funguje nějaký betscript podle pozic - tzn zmáčknu hotkey pro open raise a soft podle toho v jaké jsem pozici zvolí sizing za mě - tak bych hrál ten malej-větší-největší pattern a měl jsem to tak i dříve na Party dokud to bylo povoleno (starej Betscript v PartyCaption to uměl a PP pravidla to neřešila). Dnes jsou ale tyhle věci omezené a mít na to více hotkeys nechci, takže hrát všude 2,5x nebo všude 3x pokud je to lowstakes je OK.
Pak je taky rozdíl v tom, že když hraju fast-fold stoly, tak mít
lehce více tight range má pozitivní vliv na počet odehraných hand, čímž se mi kousek EV zase vrací (pokud teda dostatečně multitabluju a hraju svižně, při nějakém 1-tablingu chci obv hrát co nejvíce loose to jde). Na regular stolech to moc efekt nemá.
Hrát 2.5x ze SB není až tak mimo, mám na to nějaké solvy a vycházelo to jen o kousíček hůře než 3x v toerii, ale fakt o malej. Takže pokud to alespoň trochu exploituje pool, tak to může být dobrá použitelná strategie. Ale standard bude spíš kolem 3x a opět tam je efekt toho čekání - když hraju menší sizing a dostanu marginální handu na SB open, pak čekám až se vyjádří EP, MP, CO, z nichž třeba jeden chvíli tankuje protože má akci na jiném stole nebo cokoliv, pak BTN otevře a já foldnu...tak jsem ztratil dost času čekáním na nějakej marginální open raise, kte kterému jsem se ani nedostal.