RekreacniREG píše: ↑stř 18. bře 2020 9:35:31
Naše fantastická vláda vedena podvodníkem Babišem, který využívá koronavirus jako příležitost k PR, zapomněla zajistit alespoň minimální množství ochranných pomůcek.
A mě zrovna rozbolel zub.

Zubaři neordinují, protože nemají
respirátory. Na pohotovosti sice nějací jsou, ale jen trhají...

Moje zubařka však byla hodná, když seženu respirátor, tak mi to vyvrtá...
Ok, moje žena je lékařka v nemocnici. Ve velké fakultní nemocnici. A z toho titulu nafasovala respirátor. Nafasovala cekem 1 kus (slovy jeden !!!) .
Ale asi mě má žena ráda, protože mi ho věnovala, abych ho mohl dát zubařce a zub už mám vyvrtaný.
Bohužel na pokračování léčby zatím další respirátor nemám , ale snad to chvíli vydržím a třeba i neschopná vláda něco zajistí.
Když nebude dostatek respirátorů bude potřeba hodně plicních ventilátorů, protože komplikace při koronaviru je zápal plic. A k čemu vede nedostatek plicních ventilátorů pochopíte při pohledu na počet mrtvých v Itálii...
Pro odlehčení vtip, který mě opravdu pobavil. Pro později narozené - ten chlápek je moderátor TV pořadu pro kutily Přemek Podlaha:
3C714ABD-6C5E-42D1-B088-0620C8DD11DC.jpeg
Ale no taaaak..REGu...
Kdybys tohle napsal v lednu, ze mame ve vlade patlaly a ze by meli okamzite nakupovat ochrane pomucky, tak bych ti zatleskal...ale takhle po bitve????
Takze se ptam: poridil jsi si nejpozdeji na zacatku unora sadu rousek a nekolik respiratoru sam pro sebe? Asi ne, ze? No vidis...informaci jsi mel zhruba tak stejne jako nase vlada a presto jsi to neudelal. Pouziju-li tedy tve hodnoceni vlady coby neschopne, protoze vcas nezajistila, plati toto hodnoceni i pro tebe, ze jsi pro sebe a sve blizke vcas nezajistil.
BTW...Nemocnice si takove veci nakupuji take samy...takze reditele tech nemocnic jsou take neschopni, protoze nezaridili dostatek ochranych pomucek pro sve zamestnance, ne? Cili nejdriv vynadej sobe a pak rediteli nemocnice tve zeny a pak teprve vlade.
Ze neni dost ochranych prostredku ve skladech statnich hmotnych rezerv?
Na to se pripravit neda....a ani jako pouceni z tohoto vyvoje neni moudre mit na skladech desitky milionu ochranych pomucek. To pouceni by melo byt takove, ze je nutne mit zajistenu vyrobu strategickych surovin a potreb tam, kde si pro ne mohu kdykoliv sahnout. Vyrabet vsechno v Cine nebo Indii (jako prakticky celou vyrobu zasadnich leciv) je proste pruser. A to by mely vlady resit...nikoliv si naplnit sklady ochranymi pomuckami, protoze prijde jina katastrofa a budes potrebovat neco uplne jineho.
A ja bych sel jeste dal....co davam vlade za vinu je to, ze to, co dela poslednich 14 dnu, neudelala uz v unoru. A to je dle meho cely problem . Politici meli posadit letadla a zakazat pohyb osob okamzite (zacatek unora). Ale na to nemeli koule. O tom uz na zacatku unora mluvili mnozi mi kamaradi. Takze doufam, ze se z toho pouci a ze priste, az to opravdu muze byt pruser ohrozujici lidstvo, nastanou takova opatreni hned.
A to, ze umiraji lide v Italii neni problem chybejicich plicnich ventilatoru...to je problem laxnosti pristupu k problemu a zejmena chovani jednotlivcu, kdy si tam lide delaji co chteji...a pak to takhle konci
Takze doufam, ze aspon my tady vsichni se budeme chovat dostatecne zodpovedne a misto hudrani na vladu zacneme sami u sebe a budeme dodrzovat vsechna narizeni a i trochu vic...jinak se z toho nevylizeme. A doufam, ze se dalsi vlady pouci a udelaji mnoha strategicka rozhodnuti (naplneni skladu rouskami fakt neni)
A zaplatpanbuh, ze nase vlada cini takove kroky pozde nezli pozdeji. A ze jsou obcas zmatene? Jo..jsou...ale kdo z nas nekdy v zivote celil takove situaci a kdo z nas navic opravdu rozhodoval? Strasne jednoduse se pinda na nekoho, kdo tohle brime rozhodovani nese na svych bedrech z pozice toho, kdo tak maximalne vi vsechno nejlip, ale nemusi ucinit to rozhodnuti, za ktere nese nasledky.
Nevolim Babise....ale rozhoduju...a mam kolem sebe mraky pindalu, kteri po bitve presne vedi, jak se to melo udelat lepe.
Proto me to tak rozciluje.