P.i.e.t.r.o._l. píše:Ahoj. Tak jak se vám daří na tomto formátu?

Taky ho hraji, ale nemám tam odehrané tak moc abych mohl asi hodnotit

Spíše mě zajímá váš pohled na věc. Např. mám stack 6000 při blindech 250. Hru otevře EP nebo MP pozice se statama 16/14 a a co teď např se 77. V clasickém sng pro 9 lidí to je podle mě easy fold pokud hráč není asi super loose. Ani tady nebudu nějak super proti tag hráči, buď budu točit nebo jsem hodně pozadu. Ale na druhou stranu, když podstoupím ten risk často dostanu call od dvou overkaret a když vytočím dostanu se na stack 12000 a poté se často umístím na vysoce placených příčkách. Jaký je váš názor?

Musíš sice hrát na první tři místa, nicméně 6000 při těhle blindech a struktuře ještě není katastrofa. Obvykle budeš někde kolem avg stacku, možná trochu pod. 16/14 jsou poměrně std. staty, nicméně z UTG bude vcelku tight, dost záleží, jaký má také soupeř stack a % stealu. Pokud bude mít žetonů podobně jako ty, počítám, že bude z utg otvírat něco jako 88+,AJs+, AQo+ a KQs, takže máš jen něco okolo 35%. Když bude mít hodně žetonů 40 BB+, bude otvírat zhruba 22+,AT+, KJ+ a občas nějaké connectory, tady budeš kolem 45%. Do těhle hráčů neni špatné občas zapojit malý 3-bet, kde dost hand z range vyfolduješ + máš nějaký prostor na fold na jeho 4-bet shove s relativně schopným stackem behind.