Casino-Arena | Bet-Arena | Fight-Live | Play-Arena
Založte si svůj blog a podělte se o vaše výsledky a postřehy z vašich session
  od smyles
 čtv 3. črc 2014 18:57:20
Hajanek píše: neustále mi lidi nadávají do chatu, což mně strašně vždycky potěší :)
ten chat mám radši vyplej, když nadávaj tak je to ještě v pohodě, tomu se zasměju, ale když napíšou něco co ovlivní moje rozhodnutí, tak je to horší
jinak shodou okolností teď taky začínám se 6max HT, tak jestli budeš chtít, můžem pak třeba něco probrat
Naposledy upravil(a) smyles dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od Hajanek
 čtv 3. črc 2014 19:57:38
Mám pár situací v kterých nemám jasno a teď potkávám "regy", proti kterým nevím jak hrát úplně optimálně. Hrajou šílený kvantum stolů a jedou si jen to svoje. Navrhni termín, který ti bude vyhovovat.
Naposledy upravil(a) Hajanek dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od Hajanek
 pon 7. črc 2014 12:45:46
Poslední dobou nebylo moc o čem psát. Většina situací v HT je neskutečně shallow a pokud člověk nehraje postflop, tak tam není moc co pokazit (poladit nějak svoje range, nespekuluvat -> tramtadadá a jste v plusu ). Bohužel většina dní byla BE a naprosto mě to hraní nebavilo (obzvláště díky malému tablingu jsem viděl veškerá zvěrstva, která mě neskutečně točila a musel jsem si dávat pauzy). Moje nálada by se dala charakterizovat po každé session: "old grumpy cunt" a těžce jsem se dokopával k pokračování...

První pěkná session tento měsíc (bežně odpálím 20BI během 30minut a zbytek dne to doháním):
m2.png
Mám neskutečné problémy s mindsetem... netočí to a já místo hraní si blbnu se softem nebo dělám jiné činnosti (mnohdy velmi neproduktivní...), které mi roll nevybudují. Nejvíc mě vytáčí prohraný HU a lidi co limpujou ze SB AA/KK... stejně tam musím callovat 30 - 80%... však to každý znáte.

A pak ještě klasické dilema s multitablingem (hrát 6 oken nebo navyšovat ?), sice to není aktuální, protože nemám zautomatizované veškeré calling range, ale už se tam pomalu blížím.
Naposledy upravil(a) Hajanek dne ned 5. říj 2014 18:10:45, celkem upraveno 1 x.
  od Hajanek
 pon 7. črc 2014 16:44:34
Minulý týden by to stačilo do top 10 :).
loworbit.png
loworbit.png (3.44 KiB) Zobrazeno 1296 x
Teď jsem se hrabal ještě ve statech a lidi co mi nehorázně znechutili hru, jsou moji největší sponzoři. Jen mi vrtá hlavou proč jsou na 1,5$ platiny a SN (BoP asi ?).

Asi doposud nejlepší denní výsledek co jsem zaznamenal:
m2a.png
Naposledy upravil(a) Hajanek dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od Hajanek
 stř 9. črc 2014 17:33:22
Takže dneska mi dorazila moka konvička pro 6 osob a další 3 druhy kávy. Nebudu zapírat, to co vyprodukovala za dva malý kriply (ano, 6 porcí jsem narval do dvou, pro mě, pidi 100ml hrníčků) se mi vůbec nelíbilo (nakonec mě ty 3 porce v jedné docela odrovnaly :)). Předpokládám, že jsem tam dal asi moc kávy (po skončení procesu to vyprodukovala takovou připálenou buchtu, které se nechtělo ven ani pod proudem vody), protože chuť byla silně kyselá, hořká a absolutně žádná pěna (smrťák solidní, o tom žádná).

Když si to připravuji ve french pressu nebo na klasického "turka", tak bývá chuť nasládlá a příjemně hořká.
Přílohy
100mlcca.png
Naposledy upravil(a) Hajanek dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od PanPATYS
 stř 9. črc 2014 17:59:52
:D Tys to tam určitě upěchoval co? :D Mám asi stejně velkou konvičku. Když příjde návštěva a já dělám kávu, tak jsem tak hodinu v kuchyni, než udělám kávu pro všechny. Taky dělám 2 malé šálky.
Déj tam tak 3 vrchovaté lžičky kávy na 2 šálky. Jen ji tam nasypej, žádné zatlačování jako u espressa. Vodu nalij tak po ventyl.

Jsem zvědavý, jestli ti bude chutnat víc. až si ji uděláš pořádně.
Naposledy upravil(a) PanPATYS dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od Hajanek
 stř 9. črc 2014 18:22:03
Lehce jsem to poplácal lžičkou no :). Na běžného turka dávám dvě lžičky, aby to vytvořilo hezkou pěnu. Tuhle várku bych odhadoval asi tak na 10 lžiček... možná víc ? :D Příště budu moudřejší :fish: .

Každopádně prskající proces přípravy je vážně nuts. I ty zaneřáděný kamna za to stály!
Naposledy upravil(a) Hajanek dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od voki8
 čtv 10. črc 2014 13:03:12
Tak mě napadlo.co tě vlastně vedlo k tomu,že hraješ varianční micro hyper turba?
Nebylo by výhodnější zkusit normální sitka,kde bys mohl lépe uplatnit edge a jít pak rychleji nahoru?
Naposledy upravil(a) voki8 dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od Hajanek
 čtv 10. črc 2014 15:39:03
Možnost spolupráce s lidmi, kteří hraji 6max HT. Svůj skill nedokáži objektivně posoudit... roll na vyšší HT limit stejně zatím nemám :).
Naposledy upravil(a) Hajanek dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od voki8
 pát 11. črc 2014 1:18:31
Jo spolupráce,to je dobrý argument :)
Na druhou stranu při hře micro turbo SNG bys mohl být víc a rychleji v plusu než u HT a pak bys mohl dříve vytvořit bankroll pro vyšší limit.
Naposledy upravil(a) voki8 dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od Hajanek
 pát 11. črc 2014 15:57:27
Tohle je věčné téma :). PS, dle mého není vhodné pro začínající hráče a už vůbec ne na budování rollu, když o té hře člověk nic moc neví... S tou strukturou to tak jednoduché není: standard/turbo/hyper mají na stárech rozdílný rake (nejpomalejší ho má nejvyšší, takže za tu svou edge musíš platit). Navíc jsem si na HT našel rega, kterého se učím exploitovat (což se mi na 9manech nepoštěstilo).
Naposledy upravil(a) Hajanek dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od Spajx
 pát 11. črc 2014 16:47:49
Voki: Tak roll si vytvoří rychleji na těch HT, délka turnajů je 2,5-3x kratší, ale roi ti o tolik neklesne + vyšší rakeback
Naposledy upravil(a) Spajx dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od PanPATYS
 pát 11. črc 2014 17:29:01
Taky si myslím, že ROI na micru nebude o moc menší na HT než na turbo formátech a volume dáš 3x větší.
Naposledy upravil(a) PanPATYS dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od ZAPPA
 pát 11. črc 2014 17:52:15
PanPATYS píše::D Tys to tam určitě upěchoval co? :D Mám asi stejně velkou konvičku. Když příjde návštěva a já dělám kávu, tak jsem tak hodinu v kuchyni, než udělám kávu pro všechny. Taky dělám 2 malé šálky.
Déj tam tak 3 vrchovaté lžičky kávy na 2 šálky. Jen ji tam nasypej, žádné zatlačování jako u espressa. Vodu nalij tak po ventyl.

Jsem zvědavý, jestli ti bude chutnat víc. až si ji uděláš pořádně.
Taky jsem si nedávno koupil moka express, ale zatím jsem nevyladil, kolik kávy tam dát, tak ho zkusím udělat podle tebe :-)
Naposledy upravil(a) ZAPPA dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od Hajanek
 pát 11. črc 2014 19:33:57
Takže, koupil jsem si ruční "umělohmotný" mlýnek a měl možnost ochutnat již tři druhy kávy... http://www.cerstvakava.cz/, kvalitu nedokáži posoudit, ale jisté odlišnosti v chuti tam vždy jsou. Největším zklamáním je zatím ruční mlýnek. Babiččin udělal takovou krásnou napěchovanou hromádku a ten můj šmejd vyplodí takový zplihlý chuchvalec a ještě ten syčák zaneřádí při otevírání celou kuchyni... strašné plýtvání (edit č2 kdybych si jen četl recenze dřív než si něco koupím :fish: ).

Každopádně moka konvička už prošla několika cykly a dostal jsem se na docela přijatelnou chuť. Jen jsem zatím nikdy neměl tu krásnou pěnu (to bude asi špatným umletím(pár zrníčkem projde filtrem) nebo větším množství vody ?). http://www.cerstvakava.cz/19-cerstva-ka ... u-zrnkova/ zatím jsem používal jen tuhle.

edited: tak příště si sešteluji kameny a poreferuji :)
Naposledy upravil(a) Hajanek dne ned 5. říj 2014 18:10:58, celkem upraveno 1 x.
  od PanPATYS
 pát 11. črc 2014 20:13:06
Já mám elektrický mlínek, tak nevím. Pěnu mám v konvici, jen při vaření, ale když to pak přeliju do hrníčku, tak už ji taky nemám. Vůbec mi to ale nevadí. Ani nevím, jestli je to vůbec možné mít tam nějakou pěnu...

Jinak k tomu dávkování... dávám stejné množství kávy jako bych zalíval turka. To si už každý doladí podle toho, jak silnou kávu chce.

Ségra chodí s baristou a ten by o tom mohl povídat hodiny. Třeba jak máš v tom popisku kávy ty chuťě (v nádherném aroma kávy se mísí tóny vanilky, oříšků, karamelu a jemných citrusů), tak je prý třeba kávu osladit. Nemusí se dávat moc cukru (já třeba nesladím vůbec, ale občas si dám tak 1/3 lžičky, ale je ho tam prý potřeba, aby uvolnil ty další chutě.

Edit: Hned jsme si šel uvařit jednu. Jak se tu o tom bavíme tak jsem dostal chuť. :)
Naposledy upravil(a) PanPATYS dne ned 5. říj 2014 18:10:59, celkem upraveno 1 x.
  od Hajanek
 ned 13. črc 2014 23:32:29
Co se kávy týče, tak tento týden byl velmi zajímavý. Zjistil jsem, že bez kvalitního mlýnku se moc daleko nedostanu a rozhodně si už nikdy nebudu pořizovat žádný plastový šmejd... Bohužel mi při každém způsobu přípravy kávy zůstávají v šálku zrníčka, která tam prostě nemají z estetického hlediska co dělat (chuťově to však nic nemění). A pak ještě pořídit váhu a speciální kávu na espresso, aby byl můj sortiment kompletní :).

Začal jsem se učit hrát si s mlékem a pokouším se o latte nebo cappuccino... většinou vytvořím tu druhou variantu, než původně zamýšlenou. Až bude všechno vybavení, tak se budu učit dělat lísteček :evil: .
Naposledy upravil(a) Hajanek dne ned 5. říj 2014 18:10:59, celkem upraveno 1 x.
  od pYpYn
 ned 13. črc 2014 23:42:40
Celkem se mi tady ta vaše diskuze o kávě zalíbila. Chtěl jsem se zeptat jakým způsobem si kávu připravuješ? A jaké máš vybavení. Uvažuji, že bych si taky něco pořídil :) .
Naposledy upravil(a) pYpYn dne ned 5. říj 2014 18:10:59, celkem upraveno 1 x.
  od Hajanek
 pon 14. črc 2014 0:12:40
Mám french press, moka konvici a pak normální rychlovarnou, kterou také budu muset časem vyměnit za normální.
(pak ještě takový ruční šlehač na mléko, pak ještě 4 roky nepoužitý přístroj na espresso)

- klasický turek = 2 vrchovaté lžičky, aby to vytvořilo krásnou pěnu (na dvakrát zalévaný (po dovaření vody čekám cca 30 vteřin (tím docílíš cca 90°C) než poprvé zaliji a zamíchám))
- french press = 2 lžičky, zalít cca 90°C horkou vodou (pouze potopit kávu), nechat 30s pracovat, pak dolít zbytek, po 4-5 minutách stlačit píst a přefiltrovat (pak v kávě rozmixuji kousek másla (pouze od krav co žerou trávu) společně s kokosovým olejem (panenský v tuhém stavu) )
- moka konvice pro 6 osob (na tu malou porci jsem si nezvykl)= 2 až 2,5 lžičky, 3/4 nádobky naplním vodou a po skončení procesu ihned nalívám do nahřátého hrnku (pak si blbnu s mlékem, můžeš do něj přidat cukr a pak zasypat nastrouhanou čokoládou)

Základem je kvalitní, čerstvě namletá káva (rozhodně nepoznám veškerá podtóny co slibují v popiscích a bílý cukr, který údajně uvolňuje spoustu chutí, nepoužívám).
Naposledy upravil(a) Hajanek dne ned 5. říj 2014 18:10:59, celkem upraveno 1 x.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 36