Datum: 12.12.2011
Doba sesion: 220 minut
Multitabling: 9
Počet odehraných her: 36
Posledních 500SnG: 350/500
Počet všech odehraných SnG: 1850
Konečné výsledky této session:
Graf této session:
Nemůžu si vynachváli práci z HUDem. Sice na něj nejsem ještě moc zvyklý, ale začínám se v něm orientovat a poznávat na co jsou určité staty a moc mi to pomáhá při rozhodování. Nejvíc mi HUD pomáhá při typologii hráčů. Nejvíc využívám staty VPIP a PFR, což je asi nejdůležitější faktor. Potom se mi celkem hodí staty cbet a fold Cbet.
Byl jsem uplně překvapen, jak tato session dopadla. První polovina byla celkem v pohodě a měl jsem i trochu více štestí, druhou polovinu jsem prohrál pár vyšších páru do nižších (set) a měl jsem i hodně smůly v konfrontacích 60/40 - 70/30. Proto se uplně divím, že jsem skončil dost v plusu, protože posledních pár turnajů jsem si myslel, že na tom nejsem vůbec dobře, což po skončení session a podívání se na graf, mě mile překvapilo. Včera jsem se cítíl u hry uplně skvěle, měl jsem dost informací o hráčich a přemýšlel jsem dost o tom o čem se bavíme ve studijní skupině a moc mi tato spolupráce pomáhá.
Projekt studijní skupina na Poker-aréně je super nápad. Jsem moc rád, že jsem se do ní dostal. Doufám, že se společně posuneme o limity výše a že se k nám časem připojí i další hráči co budou mít tendenci se učit a budeme spolu vydělávat spoustu peněz
Každopádně nás čeká ještě strašně dlouhá cesta, než se naučíme a prakticky vyzkoušíme další strategie a začneme na nich vydělávat 
A teď Vám trochu přiblížím první dojmy se spolupráce s HUDem.
Podle statistik v HUDu poznám:
- Jestli je hráč hodně loose (fish) - proti těmto hráčům hrají rád, protože velice často blafují a hrají špatně. Velké procenot VPIP vždycky naznačí možnost obrat hráče o celý stack i s horšími kombinace. Proti těmto hráčům jsem hodně agresivní a protože hrají hodně hand většinou na cbet foldnou. POZOR - pokud tito hráči jdou all-in, když je malý pot, nebo vsází víc než hodnota potu většinou foldnu i s lepší kombinací, protože mám špatnou zkušenost s tím, že pokud přijde takováto akce, fish dostala monster nebo nuts.
Jak poznám tyto hráče? Mají vysoké procento VPIP a to více než 30. Jak se někdo pohybuje kolem 50, jsem přesvědčen, že je to fish. U těchto hráčů pozor na PFR. Pokud je PFR malé, hraji na ně agresivněji postflop, pokud je velké, hraji víc pasivněji a jenom calluji.
- Jestli hráč hraje hodně table (multitabler) - tito hráči hrají velice velice tight. Protože hrají hodně stolů, tak hrají jenom monster handy, hlavně v brzké a střední části turnajů. Podle mého názoru, pokud to někdo moc přehání s multitablingem, je hodně čitelný. Moc rád těmto lidem kradu blindy, protože si je skoro vůbec nehlídají a mám takový pocit, že používají přednastavené tlačitko fold ještě než na ně přijde řada. Toho se dá dobře využít ve vlastní prospěch a ke kradení blindů. Pozor však, jak se tito hráči pustí do hry, jasně mají nějakou monster handu.
Jak poznám tyto hráče? Podívám se, kolik hrají stolů

a pokud mají zablokovaný vyhledávání, počítám s tím, že hodně multitablí, jinak by to zablokovaný neměli. Mají velice malé procento VPIP, které se většinou rovná PFR. Řekl bych, že pokud někdo má VPIP do 10 a zároveň stejné PFR, jde převážně o multitablera, pokud je PFR menší je to velice tight hráč, který hraje pasivně.
- Dobří hráči (regulárové) - Největší pozor si dávám na hráče kteří mají staty VPIP kolem 13-20 a jejich PFR je pohybuje kolem 3% pod VPIP. To jsou doopravdy hráči, se kterými se nechci moc pouštět do potu, protože si budují bankroll a hrají doopravdy hodně solidně. Většinou s nimi mám odehráno stovky hand a proto není těžké je rozeznat. Mám takový pocit, že tito hráči o mě taky už ví a někdy je vidět, že i oni se se mnou moc nechtějí pouštět do potu. Pokud mám takový pocit, rád jim ukradnu blindy

A však jak začne větši akce s těmito hráči fold je správná volba.
To jsou zatím 3 typy hráču, které rozpoznávám. Barevně si je označuji, abych věděl, co si o nich myslím a nemusel se spoléhat jenom na staty. Tím se utvrzují v jejich jednání. Mockrát mi HUD zachránil stack, když pushoval reg. Na druhou stranu jsem věděl, že když na mě pushuje reg ze SB, tak bude mít širší range a mužu ho více loose callnout, což mi taky párkrát vyšlo a vyřadil jsem rega, což do pozdních částí turnaje bylo velké plus
Rozbory a Kvízy:
Založil jsem další dva blogy a jsem rád, že se zučastňujete vyplňování kvízů

. Rozhodl jsem se jeden den pro Vás sestavit nějaký kvíz a druhý den udělat rozbory hand a diskutovat o nich a trošku mi pomoct
Takže dneska chci připravit pár hand k rozboru a zítra udělám rozbor kvízu a pokud čas dovolí, hned bych pro Vás připravil Kvíz číslo 2

Takže pokud jste ješte kvíz nevyplňovali, máte možnost do zítřka. Potom udělám rozbor a podle času další kvíz.
Přeji hodně štěsti u stolů, s výsledky s ozvu po další session
P.S.:
Carpy.T píše:Ahojte všicí,
chtěl bych se vás všech zeptat na takovou otázku, která mi nedá spát

"V kolik hodin je nejlepší hrát poker na PS?"
Jde mi o to - večer hraje na PS cca 250K hráčů a můj názoj je, že tuto dobu hraje cca 50% lidí jen pro zábavu a čím hlubší je noc tím stoupá počet dobrých hráčů a odpadávají ti slabší.
Píši tuto otázku do tohoto vlákna protože nitramkenats je uznávaná autorita a má odehráno mnoho turnajů.
Děkuji
Buďte dobří
Carpy.T
Osobně hraji kolem 20:00 hodiny, plus mínus, podle toho kdy se dostanu domů. Myslím si podobně jako ty, že pokud hraje hodně hráčů, je v rybníce více rybiček
Netroufnu si říct, kdy je nejlepší čas hrát. Pokud by jsme hráli jenom v ČR, tak nejlepší bude kolem 20:00 - 22:00 a to hlavně o víkendu. To hrají často lidi jenom pro zábavu nebo z nudy. Hraje ale celý svět a všude je jiný čas, takže bych se podle toho moc neorientoval. Spíš možná podle počtu hráčů co hrají. Čím víc hráčů, tím víc ryb, protože regulárové hrají pořád

Víc záleži s kým sedíš u stolu.Podle mě je důležitější si vybírat s kým hraješ, než kdy hraješ. Pokud vidím u stolu hodně solidních hráčů (poznám to podle barevného označí, co jsem jim dal), tak se regnu na další turnaje a na stůl plný regů vůbec nelezu. Pokud vidím nějaké slabší hráče, regnu se hned to turnaje za nimi.