kouba228 píše:a nikdy vás nenapadlo že jeho zrovno napadlo že vy si budete myslet že klade pastičku když jen navíší místo all in s 9BB.??
Nepřemýšlíš nad tím vůbec špatně. Viděl jsem tu nedávno spot, kde bych push (asi 8BB deep z BTN) callnul normálně někde s 66 nebo i s 55, ale protože ten borec tam dal raise na 4.5BB, tak natolik vyděsil hráče, co ho měl callovat, že ten tam složil osmičky...

Jako jestli většina lidí s určitým raise sizem chytá do pasti, pak calling range soupeře tím samým raisem můžeš zúžit z 20% klidně na 2%. Jistě že toto by mělo hodně velký smysl. Pokud to na někoho funguje, a myslím, že jsou hráči, na které by to šlo aplikovat, může to stát za to. Tyhle úvahy mě už dlouho zajímají. Já třeba dávám na bublině někdy alliny za necelý 2/3 stacku. Prostě non allin allin, ale ne že si nechám 1 čip na památku, ale nechám si normálně 1/3 stacku, kdyby se mezi těma dvěma hráčema předemnou strhla akce a já jim foldnu a nevýjde to jak bych si přál, tak mi pořád něco zbyde a je z čeho ten stack vybudovat zpátky. A navíc lidi se toho asi docela i bojí...

Navíc fold equity heads-up je 0. Podle mě příjde doba, kdy se bude i pod 10BB mluvit nejen o push/foldu, ale i o sázkách jiné velikosti... Se stačí podívat na "Nashe" v Holdem Resources, hoď mu na bublině non allin allin a jeho calling i overcalling range jsou úplně mimo. První možný caller na non allin re-pushuje míň, protože ještě může vypadnout, když ho chipleader za ním callne a ty zahodíš. Pokud přesto callne, chipleader zase bude overcallovat víc než říká současný Nash, protože je velká šance, že původní agresor z toho vycouvá a bude točku těch dvou pozorovat z dálky, tedy chipleader bude točit se skvělými pot odds jen proti jedné handě. No a protože jsme prvnímu callerovi dali užší re-pushing range, pak můžeme rozšířit svou opening range.

A nebo můžeme povolit non allin jen callnout, nikoliv re-pushnout, a bude to zas všechno úplně jinde. Podle mě ta hra zdaleka ještě není vyřešená...