Jen k tomu nashi, ono jsou ICM nash a cEV nash a to jsou dvě úplně různý věci. Na čipy v cEV formátech je bvb Nash OK, ale tak tady ti to taky dobrejch hráčů nemusí vyjít. Představ si situaci 1000,1000,1000 (SB) ,10500 (BB) blindy 50/100. Nash říká push 25% call 14%. Teď si vezmu takovouto věc:
call.jpg (59.28 KiB) Zobrazeno 1445 x
Zelený handy jsou +EV cally pro hráče na BB proti 25% range. Ta navazující barva končící až u Q5o znamená, že call je diff mezi 0 a -0.4. Takže když tady callnu Q5o proti 25% range, tak who cares? Ztratím max 0.4% ICM diff.
push.jpg (50.13 KiB) Zobrazeno 1445 x
Takhle vypadá pushing distribuce hráče na SB, když BB bude callovat 40% (a Q5o je nějakých 60%, btw). Vzhledem k tomu, že to je pro něj -0.4% diff, tak pro něj ztráta +- nic neznamená. A může nás takto vycallovat, aniž by si tím nějak moc uškodil. A naši range to totálně rozjebe. Z Nashovskýho pushe Ax je najednou u 66 a A8o a KJs -1% diff cca o slabých esech ani nemluvím
Takže já tady můžu dělat skutečný -EV call (tohle není takový to pseudo -EV, který je kvůli hlouposti ICM ve skutečnosti +EV). Toto je natvrdo hra která mi nevydělává v tomto turnaji, ale prodělává. Ale princip je ten, že já tímhle můžu regovi na SB zničit equity a prostě 10* dám -0.5 diff call a jemu zruinuju bankroll na týden a ať si jde jinam se svejma pushema. Tohle je strašně křehká rovnováha. ICM Nash je podle mě dost pochybná věc, protože ty bluffy prostě jsou přesně matematicky propočítaný, ale ve hře je úplně něco jinýho. Jediný přizpůsobení je přejít do protiútoku na bigstacku a nebo mu nesedat ke stolu. Jestli mám na rega nástroj, kdy za -0.5 jemu vezmu 2.5, tak mu to budu snapovat a zničím ho a ať si hraje v jinou dobu než já nebo ať změní hernu nebo ať pushuje AQs+

A vůbec nejlepší je, když se přizpůsobí na AQs+ a ještě si bude myslet, že to je pro něj dobrý, že dostane častěj zaplacenej monster. Takovýho hráče je pak skutečná radost mít u stolu
Na tuhle rovnováhu bych moc nespoléhal, pushuj co je dobrý, folduj co není dobrý, nenechej se sebou vyjebávat a hrej to
HLAVOU 
Ono když na tebe někdo začne aplikovat takovýhle techniky, tak změna range a hra podle ICM z tebe udělá trhací kalendář, proti tomuhle jsou jen dvě možnosti. Potopit ho nebo odejít od stolů, kde on sedí. Ale zúžit range a čekat na monstra nefunguje. Když tě reg snapuje loose, tak nemáš jinou možnost než se s ním 100x v řadě servat a odpálit equity obou, jiný přizpůsobení se jeho range nebude nikdy fungovat

Z hlediska ICM je to collusion play - peníze vás obou jdou ostatním hráčům a big stack se tváří, že mu to nevadí. Ano, vadí mu to, ale mnohem míň než tobě, tohle ty kalkulačky neřeší. U takovýho stolu nemůžeš vyhrát s žádnou strategií, protože on používá hru jako by v týmu proti tobě. On sice s nikým domluvenej není, ale stejná hra = stejné ztráty pro tebe. Ono všechny ty pohádky o ICM a nesmyslný grafy jsou jen nástroj jak vyučit rybu aby hrála hodně a věřila své hře, ale když s weak regem sedíš u stolů, tak je to lehčí soupeř než nažranej unknown, co sype alliny 40BB deep s QTo. ICM funguje tak nějak špatně když je u stolu klid, ale když tam je někdo, kdo má dlouhodobý tendence dělat něco nezvykle, tak prostě nemůžeš na něj hrát independent, to je nesmysl. Si vem bublinu kde máš za zády loose bigstack co ti tam sype ATC a shorty co vyblindovávají, no tak za 3 orbity jsi -5BB a tak není lepší se servat místo toho se shortem v "-EV" točce? No pokud big stack nesype široko a je nit, tak nemusíš a naopak budeš bublinu abusovat sama. A víš co je nejvíc sick na těchto dvou situacích? Že ICM v nich vidí stejnou equity a wšichni vizgumáci tomu věří jak kdyby to bylo vytesaný do kamene