Hajanek píše:utkvěla mi v paměti jedna handa z dnešního rozboru s Haklberym, kde reg (rex xy ?) s AQo callnul tvůj resteal
mně to přišlo od něj docela normální (byl to tuším bubble a normálně to je -EV krok o tom žádná), jenže ty jsi ho restealoval již potřetí ? a ta linie byla vždy úplně totožná (on: min raise ? -> ty: shove !)
nebo vy byste necallnuli člověka s AQo co vás 3x stejně restealne ?
Až na to že to je -3% diff celkem dobrej call

To K3s můžeš poslat face up a on to musí snap foldnout. Prostě to chce myslet trochu dopředu. Neraisuj proto, že máš dobrou handu, ale řekni si. Raisnu, co budu dělat na re-raisy? Zjistíš, že nepárovku chipleaderovi nemůžeš nikdy docallovat ainec a viděls ho 3x loose repushnout. Takže si řekneš, OMG raise/fold s AQo, to je sick, je to blaf a když nevychází raise fold se 72o, nevýjde ani s AQo. Takže si řekneš fold pre je nuts, ztratíš míň čipů než raise/foldem

No a pak si řekneš, co kdybych to pushnul? A najednou zjistíš, že tohle on nemá jak a nebude to exploitovat. Za mě je tam i JJ super easy shove a žádný nesmyslný open raisy. Já vždycky čumím, jak lidi nejsou schopní spočítat si ani tah dopředu, co s handou chcou udělat

Prostě se podívají na dva obrázky, zmáčknou tlačítko raise, dostanou re-steal a ptají se, co teď?

To je ale strašně fishy uvažování. Ty si prostě musíš říct:
Tohle raisuju jako +EV bluff a nebudu si to bránit, projde to dost často
Tohle raisuju jako +EV value a budu si to bránit, jsem dostatečně napřed proti jeho repushing range
Neříkej si nesmysly jako toto:
Tohle raisuju, je to AQ
Tohle raisuju, hodně jsem teď foldoval
Tohle musím callnout, už mi to udělal třikrát
Nejlepší bude, když si to hodíš do wizgumáka