od hoacin
úte 23. dub 2013 17:11:13
úte 23. dub 2013 17:11:13
Já se na to dívám z pohledu strategie a pokud je to hra proti regům, pak to považuju za dobrou strategii, protože mně z pohledu celé strategie nevadí, že mi do range KK+, AK pošle desítky
Na rozdíl od tebe si nemyslím, že mi ve středu odpoledne běžnej soupeř na 7$ sitku pošle na UTG raise a 3-bet ani JJ. Sedí to tam samej debil, ale dřív to byli loose maniaci a dnes niti, kteří ze sebe nechaj dělat trhací kalendář
Vadí mi, že mi pozornej soupeř do range KK+ složí JJ, QQ, AK. Proto AK a když mu to nebude stačit, klidně Ax, ať se probere
Chci dostávat AA zaplacený skoro pokaždé když je dostanu
Jestli to ne3betuješ do regů, tak to v mých očích nejsou regové ale multitablující idioti, kteří ti proti KK+ pořád dokola budou posílat AK, JJ a podobný handy. Chápu jak to myslíš s tím že do víc pozic je to blbý, protože ti tam někdo pošle kokotinu, ale pořád je to z pohledu strategie tah v pohodě, protože shipnout nesmysl do KK+, AK nebude žádná bomba ani pro fish. Já vím že když se mluví o low limitu, že si tam všichni představujou cold 5-bety s AJo, ale já toto nevídám. Často mám u stolů takovej nití marast, že otevírám od hijacku ATC a 3-betuju jakýkoliv Ax proti jakékoliv pozici, protože když někdo otevře 5% a pokračuje s QQ+, tak ho tím zničím. A přesně tyhle nity já často na stolech potkávám. V takový ty kritický dny jako pátek večer to smysl nemá ani když tam vidíš nějakýho megafišáka 80/60, ale do takovejch těch rádoby regů, co si někde přečetli, že maj bejt tight a stacknout se jen na KK+, nejde o 3-betování AK, ale často spíš o 3-betování ATC...
Pořád i kdyby fakt za tebou měli všichni až tak zcestnou range jako AQ+, 99+, tak je to cca 5% a na pěti lidech nikdo za tebou nepushne v 77% (0.95^5). I kdybys proti této 5% range necalloval (i když by to byl value call v případě, že UTG vycouvá), tak se to imo vyplatí, protože to UTGéčko zleveluješ že si bude muset bránit handy, který s KK+ drtíš. Reálně spíš každej za tebou složí ve víc jak v 97% a pak se za tebou někdo ozve jen v 10%-15% případů. Podle mě to je dlouhodobě výdělečnější strategie než tam mít jen KK+ a nedostávat od toho rega zaplacený
Já bych spíš uvažoval o tom, proč by v tom spotu bylo krátkodobě ztrátový 3-betovat ATC, protože jestli on útok na UTG raise chápe jako nuts a ostatní v 90% vycouvají proti hrůzostrašné akci...
Tak prostě on ze své 5% open range odhodí 80% a ostatní dohromady 90% a 0.9*0.8 je 72% úspěšnost 3-betu a na nějakej běžnej size ti stačí úspěšnost kolem 60%. Podle mě tam jsou rezervy na to hrát tam loose a pěkně si je připravovat pro případy, kdy máš fakt nabito 

Naposledy upravil(a) hoacin dne ned 5. říj 2014 17:23:51, celkem upraveno 1 x.
If you think the math isn't important, you don't know the right math.
No chess grandmaster is normal. They only differ in the extent of their madness.
By failing to prepare, you are preparing to fail.

open-ended-is-for-beginners-t13104.html
No chess grandmaster is normal. They only differ in the extent of their madness.
By failing to prepare, you are preparing to fail.

open-ended-is-for-beginners-t13104.html